Insändare Tjugo år efter den förra Motalaskandalen då oegentligheter kom i dagen har en ny skandal uppdagats men denna gång beroende på våra toppolitikers brist på logiskt agerande. Först uttalade kommunalrådet Nicklas Rudberg (S), att han hur bra förslag som SD än kommer med så ska de röstas ner för de kommer från SD. Motalas bästa kommer i andra hand för Rudberg.

Sedan går man ut med att man omöjligtvis kan regera tillsammans med Vänsterpartiet eftersom de står så långt från varandra och Camilla Egberth (S) gick sedan ut och sedvanligt bombastiskt uttalade sig, utan att tänka efter, att personkemin gör att det är en avgrundslik spricka mellan dem. Att man sedan kommer på att man förlorar makten i bland annat Rudbergs sandlåda så skickar man fram snälle Ingvar Ståhl (S) som tycker att det är väl inte så farligt med samarbete utan det ska nog fixa sig.

Vi som betraktar oss som normalbegåvade har nog den inställningen att detta bör man titta på innan man anlägger bredsida efter bredsida på V och sedan försöker täta deras bordläggning för eget syfte. Som gammal socialdemokrat och vän av ordning och reda undrar jag lite försynt hur länge Motalaborna ska behöva stå ut med detta vanstyre som tydligen bottnar i sin egen prestige mer än Motalas utveckling.

Gustaf Johansson