Insändare Jag noterar att både Corren och MVT kommer att stänga ner sina kommentatorsfält helt. Men jag finner motiveringen skrämmande, Anna Lindberg skyller på att man inte har resurser till moderering. Frågan är om det verkligen är så tidskrävande att moderera, kanske är yttrandefriheten egentligen inte så viktig? Själv har jag inte läst/skrivit kommentarer till artiklar/insändare särskilt länge, men har heller inte sett att kommentarerna på MVT mest skulle bestå av osakligheter, personangrepp eller rent tramsande, tvärtom många gånger tänkvärda inlägg som stimulerar till debatt.

Faktum är att ni väljer att inskränka yttrandefriheten för många av era läsare, och verkar heller inte vara intresserade av en livaktig debatt. Kanske är det dags att tänka om, en minskande skara läsare och annonsörer kanske beror på att alltfler upplever MVT som stelt och diktatoriskt, då tidningens innehåll inte kan kommenteras i anslutning till artiklarna. Tyvärr, jag tror att ni gräver er egen grav. För att överleva måste en tidning anpassa sig och det gäller inte minst då konkurrensen är stenhård.

M Andersson

Svar:

Tanken med kommentarsfälten har hela tiden varit att skapa bredd och diskussion. Tyvärr är det så att inte ens en bråkdel av våra hundratusentals användare på MVT.se och Corren.se tar del i diskussionen. Det är helt enkelt ingen bredd. Och vi har varit uthålliga i många år – utan att lyckas locka till oss bredden. Däremot ser vi att bredden i diskussionen finns på Facebook. Därför är beslutet väl motiverat och som användare har man fortfarande alla möjligheter att göra sin röst hörd. På Facebook, via andra sociala medier, via mail, och som här, på insändarsidan.

Anna Lindberg

publisher och ansvarig utgivare