Insändare Ett nytt äldreboende behövs byggas i Motala kommun. Förslaget är nu att det ska byggas på Mossen. Varför inte bygga ett nedanför Samuelsbergshemmet ner mot fotbollsplan bredvid Norra Skolan? Har tanken kanske funnits, men inte är genomförbar? Planen är i och för sig inte så stor men vi tror att det ändå skulle kunna vara genomförbart.

Där skulle man kunna bygga ett trevåningshus som sedan skulle kunna byggas ut när Samuelsbergshemmet har rivits. Eller om vissa delar av byggnaden ska behållas, att bygga ihop dessa. Fantasin skulle kunna flöda hur det skulle kunna se ut och vad som skulle finnas. En sinnenas trädgård, med fin trädgårdsoas exempelvis där pensionärerna skulle kunna plantera lite egna blommor, kryddor, sitta och njuta. En pool som Solbacken har skulle säkert uppskattas av många. Uterum där man kan sitta långt in på hösten och njuta av en kopp kaffe.

Det finns många fina promenadstråk runt omkring, närhet till centrum och till Bondebacka, en fotbollsplan där de intresserade kan se på fotboll, kanske från sitt fönster.

Dyrt kommer det att bli, men värdefullt för de som skulle komma att bo där. Skulle vara tacksamma för svar om tanken någon gång har funnit att kunna bygga ett där?

Nyfikna undersköterskor