Emmilie Engström

Emmilies kakburk

Emmilie Engström har tidigare arbetat på MVT, men jobbar idag som kommunikatör på Linköpings kommun. Fritiden ägnar hon gärna åt bakning. Här tycker hon till om smått och gott och delar med sig av sina erfarenheter inom området.

 

Ett lyckat bröd

Förra helgen bakade jag franskbröd. Så himla gott och lyckat! Det tog en halv dag att göra, men det var det verkligen värt! 

Tips på sommardessert

Även om det vädermässigt inte riktigt känns som sommar än, så är vi ju faktiskt nu inne i juli och det väntas ledighet för de flesta. 

För mig, och säkert för många andra, innebär somrarna lugn och ro och god mat. Det dukas upp grillbuffeer, tilltugg till drinken och en och annan efterrätt. 

Här är några av mina favoritdesserter så här års:

• Pannacotta toppad med färska bär

• Hemgjord glass med chokladhack

• Jordgubbar med grädde (enklaste efterrätten!)

• Bärpaj med vaniljsås

 

Redo för tårtfinalen?

Ikväll är det dags för final i "Det stora tårtslaget"! Den här säsongen tycker jag att ambitionsnivån har varit väldigt hög och vi har fått se många läckra tårtor. Jag blir så imponerad. Tänk vad man kan göra med lite socker och marsipan (typ)! :)

En av säsongens snyggaste tårtor är enligt mig den här ugglan. Grym!

Sockersöt tårta deluxe

Min farbror fyllde år i helgen och jag fick i uppdrag att baka en tårta. Det blev en chokladtårta med citronfyllning. Jag dekorerade den med minimarshmallows och ätbara silverkulor. Jag har nog aldrig fått till en sån rak och fin tårta tidigare. Mycket nöjd! Och god blev den också ;) Receptet hittar du här: Chokladtårta.

Perfekt vardagsgodis

Enkelt, nyttigt och gott! Perfekt till tv:n en vardagskväll, om du frågar mig ;)

Banan- och jordnötsgodis
Ca 20-25 st

Du behöver:
2 bananer
Ca 100 g jordnötssmör
250 g mörk choklad
Ca 100 g jordnötter, saltade

Gör så här:
Dela bananerna på längden och bred på jordnötssmör. Lägg ihop dem och frys in i cirka 3 timmar. Dela de frysta bananerna i önskad storlek. Smält chokladen i ett vattenbad och rulla bananbitarna i chokladen. Garnera med krossade jordnötter. Låt stelna. Förvara i frys.


  • Mest lästa bloggar
  • Senaste blogginläggen

Bloggar