Emmilie Engström

Emmilies kakburk

Emmilie Engström är till vardags Vadstenareporter på MVT. Fritiden ägnar hon gärna åt bakning. Här tycker hon till om smått och gott och delar med sig av sina erfarenheter inom området.

 

Ett lyckat bröd

Förra helgen bakade jag franskbröd. Så himla gott och lyckat! Det tog en halv dag att göra, men det var det verkligen värt! 

Jordgubbar med det lilla extra

Limemarinerade jordgubbar

Du behöver:
250 g jordgubbar
1 lime
2-3 msk råsocker

Gör så här:
1. Skölj och ansa jordgubbarna.
2. Tvätta limen och riv det yttersta skalet över jordgubbarna. Pressa lite av saften över jordgubbarna (efter smak).
3. Strö över råsocker.

Knäckig rabarberpaj

Härom dagen efterlyste jag lite tips på vad man kan göra av rabarber. Här kommer resultatet:

Knäckig rabarberpaj
4-6 port, ugn: 200 grader

Du behöver:
150 g smör, rumsvarmt
½ dl socker
1 msk vaniljsocker
1 msk ljus sirap
1 ½ dl havregryn
2 ½ dl vetemjöl
Fyllning:
300 g rabarber
1 msk potatismjöl
3 tsk socker

Gör så här:
1. Dela rabarbern i bitar och lägg i en smord form. Strö över potatismjöl och socker och rör runt.
2. Rör socker och smör till degen.
3. Rör i resterande ingredienser.
4. Fördela degen över rabarbern.
5. Grädda pajen i 20-25 min. Servera med vaniljsås eller glass.

Rabarbertips önskas!

Nu har rabarbern börjat vakna till liv. Precis som varje år tänker jag att jag ska ta vara på de syrliga stjälkarna och göra paj, kakor och kräm. Men mycket längre än så kommer jag aldrig. Fantasin tar slut. Jag vill hitta på något kul och spännande!

Har du något tips eller recept att dela med dig?Mejla: emmilie.engstrom@mvt.se 

 

Engelsk klassiker

Engelsk fudge i massor! Bilden togs för några år sedan när jag var i London. Även fast att jag egentligen inte är så förtjust i fudge så tycker jag att det är lite fascinerande att se hur den här populära kolan kan kombineras i oändligt många smaker. Vilken är din favorit?

Godis - en riktig trend

Att baka med godis har blivit en trend i bakvärlden - och det kan jag verkligen förstå. En simpel kaka kan nå en helt ny nivå med karameller som ingrediens! På bilden har jag använt mig av vanlig mördeg som jag tryck ut i formar och toppat med Dumle. Ljuuuuvligt!

  • Mest lästa bloggar
  • Senaste blogginläggen

Bloggar