Emmilie Engström

Emmilies kakburk

Emmilie Engström är till vardags Vadstenareporter på MVT. Fritiden ägnar hon gärna åt bakning. Här tycker hon till om smått och gott och delar med sig av sina erfarenheter inom området.

 

Kyckling på tårtan

Med den här påsktårtan, som toppas av en söt liten marsipankyckling, vill jag önska alla en GLAD PÅSK!

Vilka tårtdekorationer!

Är det fler än jag som följer tv-programmet "Det stora tårtslaget"? Jag tycker att det är så fascinerande att se hur man kan skapa såna kreationer! I år är det ju dessutom extra roligt att titta eftersom en av deltagarna, Brenda Hilding, är Motalabo :) Jag önskar att jag kunde göra såna tårtor! Men marsipanrosor har jag faktiskt lärt mig - och det av Brenda Hilding. För ungefär ett år sedan gick jag en kurs hos henne i just tårtdekorationer. Tyvärr gör jag tårtor alldeles för sällan för att hålla mina kunskaper vid liv...


Det här är den senaste tårtan som jag gjort.

"Är du hemma?"

"Är du hemma på söndag? Jag tänkte komma förbi en sväng". Meddelandet skickades härom dagen från min kompis Sara. Eftersom vi träffas alldeles för sällan vill jag inte bara bjuda på en kopp kaffe och några Mariekex. Nej, här ska det bli lyxfika! Men vad? Ge mig tips! :) 


Det var länge sedan jag gjorde egna dammsugare. Kanske vore något att bjuda vänninan på...

Baka (inte) som Grodan Boll

Förutom att reagera över Grodan Bolls (Bagare Boll) ovanliga sätt att baka, kan man även konstatera att barnprogrammens utveckling gått en aning framåt de senaste åren. Det här klippet, hämtat ur "Kalle Stropp och Grodan Boll", är från 1956. 

 

 

Vårsol och äppelkaka

Är du också en av dem som njutit av vårsolen i helgen? För min del blev det årets första fika på altanen. Underbart! Kaffe och nybakad äppelkaka tackar man inte nej till ;) 

  • Mest lästa bloggar
  • Senaste blogginläggen

Bloggar