Logga in
Logga ut

Mats Bengtsson

Get back - en nostalgitripp

Det här är inte bloggen för dig som letar efter den senaste musiken. Däremot kanske du kan hitta några nya favoriter i denna nostalgitripp bakåt i pop- och rockhistorien.

Hip hop weekend

Det är nog inte många av er som förväntat er hiphop här på Get back-bloggen.
Jag är inget stort fan av genren, som den gubbe jag är, men några skivor och några låtar har jag trots allt samlat på mig genom åren.

Här är  skönt svängiga tre favoriter - trevlig helg!
Bowie & Trent

Dags för ännu en Bowie-duett, här tillsammans med Trent Reznor och Nine Inch Nails i "Hurt", en låt som även Johnny Cash gjorde en fantastisk version av.

Bowie on fire

Det är dags att ägna bloggen åt David Bowie. Jag tänkte plocka några av de många samarbeten han gjorde på scenen, ofta starka framträdanden. som detta från 2005, när han tillsammans med Arcade Fire körde sin klassiker "Five years" från "Ziggy Stardust"-plattan. Stark version!

 

Beach - 80

Eddy Grant radade upp hits under 80-talet, med sin egensinniga mix av reggae och pop. Här är ett par av dem, med tidstypiska videor. Stränder och tjejer var nästan en självklarhet när en låt gick i baktakt på den tiden.    
Nostalgitripp till -85

Dags för en liten tripp till 1985 för att hälsa på Talking Heads, ett av mina favoritband på 80-talet.
Detta var året de släppte "Little creatures", ett album där de var lite rakare och lite poppigare än på tidigare plattor. Dock på sitt alldeles egna sätt. Här är tre spår, varav gospelmarschen "Road to nowhere" förmodligen är den mesta kända låten.Sicken tjej!

Här är en grupp som inte behöver någon närmare presentation.

  • Mest lästa bloggar
  • Senaste blogginläggen

Bloggar