Mats Bengtsson

Get back - en nostalgitripp

Det här är inte bloggen för dig som letar efter den senaste musiken. Däremot kanske du kan hitta några nya favoriter i denna nostalgitripp bakåt i pop- och rockhistorien.

Hip hop weekend

Det är nog inte många av er som förväntat er hiphop här på Get back-bloggen.
Jag är inget stort fan av genren, som den gubbe jag är, men några skivor och några låtar har jag trots allt samlat på mig genom åren.

Här är  skönt svängiga tre favoriter - trevlig helg!
Shejka loss

Dansa på en måndag? Ja, varför inte?

Sommarklänning

Valentin, Alla hjärtans dag, sånt kräver en riktigt bra kärlekslåt.

Call The Police!

I går kom nyheten. Sting tilldelas Polar Music Prize. Inte så att man ramlade av stolen precis, måste medge att jag trodde att han redan fått priset...

Själv var jag stort fan av hans band, The Police. Såg dem till och med live två gånger på 80-talet.
Såg även Sting efter hans första soloplatta, som jag också gillade. Därefter har jag dock tappat honom, tycker att han blivit ganska...trist.
Men som sagt, The Police var ett riktigt bra popband. 

Skivorna längst bak...

Som musiksnobb finns det vissa grejor man ogärna berättar, eller avslöjar. Vissa skivor som står långt bak i skivbackarna, om ni förstår vad jag menar.
Men med åren så vågar man förhoppningsvis komma ut ur garderoben och medge att det finns musik som inte alltid räknas som "rätt", som man gillade mycket en gång i tiden.

Jag älskade till exempel Billy Joels platta "Glass houses", samma sak med Supertramps "Breakfast in Amercia". Och det händer faktiskt att jag lyssnar på dem fortfarande.
  • Mest lästa bloggar
  • Senaste blogginläggen

Bloggar