Mats Bengtsson

Get back - en nostalgitripp

Det här är inte bloggen för dig som letar efter den senaste musiken. Däremot kanske du kan hitta några nya favoriter i denna nostalgitripp bakåt i pop- och rockhistorien.

Sånger om skådisar - 1

Okej, Liza Minelli är kanske främst sångerska, men med filmer som "Cabaret" och "New York New York" så platsar hon defintivt nu när jag rullar igång ett tema här på bloggen.

Tapirerna är kanske inte något av de mest ihågkomna banden, någon mer kanske minns dom som Camouflage?

Det enda albumet med Tapirerna är emellertid väl värt att kolla in. Snygg svensk pop.

Olle och Robban

Sånger om skådisar - 3.
Visserligen är det endast rörliga bilder som brukar gälla här på bloggen, men om det handlar om låtar om skådespelare så kan jag inte låta bli att köra "Robert Mitchum" med Olle Ljungström.


Det kan noteras att skådespelaren i fråga fortfarande levde när låten skrevs. Den alltför tidigt bortgångne låtskrivaren förklarade i någon intervju att han helt enkelt använt Robert Mitchums namn för att han tyckte att det var så coolt.


 

Robban De Niro väntar

Sånger om skådisar - 2.
Dags för ännu en låt på veckans tema.

Brittiska Bananarama fick sin största hit med sin cover av "Venus", men hade några andra listplaceringar. Min favoritlåt med bandet är "Cruel summer". 

Det kan också nämnas att de samarbetade med Fun Boy Three, som dykt upp några gånger här på bloggen.

Slammer från 60-talet

Nu när Ray Davies blivit Sir och allt, så kan det väl vara löge att plocka fram ett par Kinks-hits från 60-talet. Det blir två spår av de rockiga och slamriga slaget. båda med såna där grymt effektiva gitarriff.


5 favoriter från 2016

Get back-bloggen handlar ju om att blicka tillbaka i tiden. Vanligtvis ganska många år, men nu när 2016 går mot sitt slut så tänkte jag bjuda på fem personliga favoritlåtar från det gångna året. Gott nytt år!

  • Mest lästa bloggar
  • Senaste blogginläggen

Bloggar