Logga in
Logga ut

Mats Bengtsson

Get back - en nostalgitripp

Det här är inte bloggen för dig som letar efter den senaste musiken. Däremot kanske du kan hitta några nya favoriter i denna nostalgitripp bakåt i pop- och rockhistorien.

Sicken tjej!

Här är en grupp som inte behöver någon närmare presentation.

Soul weekend

Det var ett dags sedan jag körde en soul weekend här på bloggen. Så varsågoda, här kommer lite skön 60-talsoul från den där hitfabriken i Detroit, perfekt för en solig helg i maj.


Dinosaurierock

Dags för lite rock av det tyngre slaget. Det har gått 25 år sedan Dinosaur JR släppte "Where you been", som var ett av mina favoritalbum på 90-talet. J Mascis är en grym gitarrist, som vi får prov på här, men han kanske inte är den starkaste sångaren i rockvärlden. Ändå funkar det, för känsla saknas inte.

 

Bowie & Trent

Dags för ännu en Bowie-duett, här tillsammans med Trent Reznor och Nine Inch Nails i "Hurt", en låt som även Johnny Cash gjorde en fantastisk version av.

Bowie on fire

Det är dags att ägna bloggen åt David Bowie. Jag tänkte plocka några av de många samarbeten han gjorde på scenen, ofta starka framträdanden. som detta från 2005, när han tillsammans med Arcade Fire körde sin klassiker "Five years" från "Ziggy Stardust"-plattan. Stark version!

 

Beach - 80

Eddy Grant radade upp hits under 80-talet, med sin egensinniga mix av reggae och pop. Här är ett par av dem, med tidstypiska videor. Stränder och tjejer var nästan en självklarhet när en låt gick i baktakt på den tiden.    
  • Mest lästa bloggar
  • Senaste blogginläggen

Bloggar