Mats Bengtsson

Get back - en nostalgitripp

Det här är inte bloggen för dig som letar efter den senaste musiken. Däremot kanske du kan hitta några nya favoriter i denna nostalgitripp bakåt i pop- och rockhistorien.

Summer feeling

Då är plötsligt sommaren här.
Jag vet inte vad han sjunger om, men tycker att det är bra sommarkänsla i den här gamla pärlan med Manu Chao. Trevlig helg! 

Nytt - för mig

Ibland kan jag längta tillbaks till den gamla (ibland) goda tiden, då det fanns en hygglig möjlighet att hålla koll på den nya, spännande musiken som släpptes. Då snackar jag LP- och CD-åldern.

Samtidigt kan jag verkligen uppskatta det oöverskådliga utbudet i dagens digitala musikvärld. Det är bara att ge sig, man kan aldrig ha full koll, men däremot kan man stövla på band som man förmodligen aldrig hade hittat om det fortfarande var den gamla skivutgivningsmodellen som gällde.
Ibland kan det vara artister eller band med bara några tusen lyssningar. Över hela världen.

Senaste exemplet för min del är Beach Fossils. Jag hade fram till för en vecka sedan koll på att det fanns ett amerikanskt band med detta namn. Nu kan jag inte sluta lyssna på deras senaste platta, "Somersault". 60-talsdoftande gitarrpop, med lite Manchester-vibbar. Inte hört? Lyssna...

 

Väderstreckspop

Varsågoda, en humorklassiker!

 

40 år

Ja, i dag är det, som förmodligen ingen missat, 40 år sedan Elvis Presley dog. Något som uppmärksammas över hela värden.
Var han den störste?
Utan tvekan en av dem.

Nu går tåget igen...

Semestern är över, dags att hugga tag igen. Och hur rullar man igång gång bloggen på ett bra sätt? Kanske med lite Madness?

Ni na ni...

Hej, här kommer ännu en sommarhälsning!
Den här gången en klassiker med favoriten Loudon Wainwright III, nynna på den och ni har signaturen till ett barnprogram på 70-talet, "Boktipset".

 

 

  • Mest lästa bloggar
  • Senaste blogginläggen

Bloggar