Med stolthet säger jag hej då!

När jag nu lämnar Motala & Vadstena Tidning känner jag en oerhörd stolthet över det vi tillsammans på redaktionen åstadkommit under min tid som chefredaktör och ansvarig utgivare.

Krönika2022-08-20 05:02
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag är stolt över de granskningar och fördjupningar vi har gjort. 

Jag är stolt över att vi kunnat berätta om så många vanliga människor och förmedlat just deras personliga historia. 

Jag är stolt över att vi träffat och skrivit om så många lokala företagare. 

Jag är stolt över vår lokala idrottsbevakning.

Jag är stolt över att vi har bevakat de stora kultur- och nöjesarrangemangen på plats under sommaren. 

Jag är stolt över den lokala journalistik vi har gjort kopplat till den pandemi som så brutalt visade oss en verklighet som vi aldrig anat att vi skulle behöva uppleva. 

Jag är stolt över att vi finns här för dig i vardagen, och kontinuerligt levererar nyheter som är relevanta för alla oss som lever och verkar i Motala och Vadstena. 

När jag gjorde mitt yrkesval för snart 25 år sedan var det med intentionen att göra gott, att göra skillnad på något sätt. Med de mindre penseldragen, inte genom att rädda världen. Utan med tanken om att alla insatser räknas. Att få ägna sig åt lokal journalistik har för mig varit ett sätt att göra gott, att göra skillnad på något vis. Man lyckas absolut inte varje dag men när jag ser tillbaka, när jag summerar – då känner jag en oerhörd stolthet över det arbete som jag och mina olika kollegor utfört under mina dryga 20 år som journalist. 

Jag brukar prata om kraften i lokal oberoende journalistik och vikten av den för ett fungerade demokratiskt samhälle. Jag slutar nu som chefredaktör och ansvarig utgivare för MVT men jag fortsätter att skapa förutsättningar för den lokala oberoende journalistiken inom NTM, den stiftelseägda koncernen där Öst Media-bolaget som driver MVT ingår.

NTM är en av Sveriges största koncerner för lokal media och verkar i Östergötland, Västervik, Vimmerby, Uppland, Gotland, Sörmland, Västerbotten och Norrbotten. Mitt nya uppdrag är att driva förbättringsarbete och utveckla pappers- och e-tidningarna i hela koncernen. 

Det blir min kollega Lina Handberg som tar över som chefredaktör och ansvarig utgivare för Motala & Vadstena Tidning. Det är mycket glädjande att Lina tackat ja till att leda MVT. Hon är en av de mest kompetenta journalister jag vet. 

Jag vill tacka för all konstruktiv feedback och alla vänliga tillrop under min tid på MVT. Jag har lärt mig mycket, som jag tar med mig i min nya roll ... och i livet!

Till sist: var snälla mot varandra! Vänlighet och omtanke gör, precis som lokal oberoende journalistik, världen bättre.