Varje tisdag låter mötesplatsen Hallen ungdomarna själva bestämma. Projektet, som går under namnet Din grej, har flera inriktningar. Tidigare så har HBTQ-gruppen uppmärksammats. Nu utökar projektet ytterligare med en musikgrupp som leds av den erfarna arrangören och musikern Christian Pettersson. Eller Boris, som många känner honom som.

– Jag har alltid jobbat med ungdomar och vill verkligen ge dem chansen, berättar han.

Under våren kommer gruppen att anordna flera evenemang, från konserter till workshops och lektioner i musikproduktion. Närmast i tiden ligger Hiphopfesten, som går av stapeln den 1 april. Då kommer ett antal artister med olika stilar att inta scenen, bland annat Aleph Tav och Kid Slap.

– De är två grymma hiphopartister från Stockholm som arbetar aktivt med ungdomar. Jag känner dem sedan tidigare och vet hur bra de är, säger Boris.

Det må vara Boris som har kontakterna, men planering och allt arbete inför Hiphopfesten lämnar han till ungdomarna själva. Vivi Lindgren Kulesza, 16-årig pianist, har tagit sig an rollen som bandansvarig.

– Jag vill lära mig allt om att arrangera. Det är också ett roligt sätt att hjälpa till på, jag är social och tar gärna ansvar, berättar hon.

Som bandansvarig är det Vivi som ser till att artisterna har vad de behöver, när de behöver det.

– Det är ingenting jag har gjort tidigare, så det krävs att jag är seriös.

I framtiden hoppas Vivi få medverka i liknande projekt och av Boris ambitioner att döma så lär det inte bli något underskott av evenemang.

– Vi vill skapa ett positivt kaos i Motala, förklarar han.