Jag tror på att vänta tills den här grejen går till domstol. Om han brutit mot lagen kommer det att visa sig, jag tycker inte att man ska dömas av ett medborgargarde, säger Stone.

Det var i förra veckan som The New York Times först rapporterade om övergreppen, som ska ha pågått i över tre decennier. Harvey Weinstein, som är en av Hollywoods mäktigaste personer, har sedan dess fått sparken från sitt eget bolag, samt från den brittiska filmakademin Bafta.

Enligt Oliver Stone, som ligger bakom filmer som "Plutonen", "Född den fjärde juli" och "Natural born killers", är Hollywood är fullt av liknande historier om sexuella övergrepp.

Det han går igenom är inte lätt. Jag har hört skräckhistorier om alla i den här branschen men jag tänker inte kommentera skvaller, säger han.

Stones kommentarer kommer dagen efter att Weinstein blivit föremål för flera utredningar, där polis i såväl USA som Storbritannien utreder de påstådda övergreppen. Totalt anklagar fyra kvinnor, bland dem skådespelaren Rose McGowan, Weinstein för våldtäkt.

Samtidigt träder allt fler kvinnor fram och berättar om andra sexuella övergrepp han utsatt dem för. Bland de som vittnar om trakasserierna finns Cara Delevingne, Ashley Judd, Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow, Rosanna Arquette och Heather Graham.