Tom Hardy fick sitt genombrott på film 2008 i den danske regissören Nicolas Winding Refns "Bronson" om en av Storbritanniens våldsammaste brottslingar. Sedan dess har han spelat en lång rad hårdkokta typer i bland annat "Mad Max: Fury road", Batman-filmen "The dark knight rises", och nu senast i serien "Taboo" som han skapat tillsammans med sin pappa.

Däremot håller han inte med om att han dragit sig specifikt till gestaltningar av "den starka tysta typen."

Ingen drömroll

I "Taboo" är det väldigt oklart vad huvudpersonen James Delaney vill ha - åtminstone för hans omgivning. I Delaneys hemstad har grannarna under många år trott att han var död, då han plötsligt dyker han upp på sin fars begravning. Rollen som den sammanbitne taktikern James Delaney har i flera medier beskrivits som Tom Hardys drömroll, men det är det inte, säger han.

Har du någon drömroll?

Många av Tom Hardys senaste roller har befunnit sig i det förflutna. "Taboo" utspelas på 1800-talet, "Peaky blinders" under tidigt 1900-tal och "The Revenant" på 1800-talet, men det betyder inte att han har gett upp samtida roller.

Trump-reklam

Den brittiska tidningen The Sun skrev tidigare i februari att "Taboo" grävt ett djupt hål i Hardys plånbok. Två miljoner pund från egen ficka ska han ha förlorat på produktionen, enligt tidningen.

Den 20 januari spreds bilder av Tom Hardy i rasande fart på internet. Under Donald Trumps installationstal var det många Batman-kännare som regerade på Trumps uttalande: "Vi tar makten från Washington och ger den till er - folket". Formuleringen liknar den som Hardys karaktär - superskurken Bane - yttrar i "The dark knight rises": "Vi tar Gotham från de korrupta, de rika, förtryckarna (...) och ger tillbaka det till er - folket."