Tre av kandidaterna i söndagens presidentval, Marine Le Pen, Emmanuel Macron och Francois Fillon, avbröt planerade programpunkter i sina kampanjer efter dådet.

Le Pen säger i ett tal att gränskontroller borde återinföras och att alla utlänningar som står under bevakning av säkerhetstjänsterna borde utvisas. Premiärministern Bernard Cazeneuve anklagade henne för att försöka dra nytta av dådet, och sade att hennes parti, invandringsfientliga Nationella fronten "efter varje attack försöker att utnyttja den och använda den rent politiskt".

"Fortsätta med plikter"

Den oberoende kandidaten Emmanuel Macron säger att Frankrike inte ska ge efter för rädslan och att kandidaterna borde försöka undvika att dra nytta av dådet. Han ställde in två möten, för att inte ytterligare belasta säkerhetsapparaten, men vägrar att ställa in sitt kampanjande.

Demokratin är starkare, säger han.

Vänsterkandidaten Jean-Luc Mélenchon sade att kandidaterna inte bör ge efter för våldet:

Medan vi väntar på mer definitiv information tror jag att vi måste fortsätta med våra medborgerliga plikter: ingen panik, inte avbryta vår demokratiska process.

Högerkandidaten Francois Fillon säger att kampen för säkerhet och frihet måste bli högsta prioritet för nästa regering.

Radikal islam utmanar våra värderingar och vår karaktärsstyrka, säger han och fortsätter:
Vi är i krig, det finns inget alternativ. Det är vi eller dem.

Nya siffror

Den oberoende kandidaten Emmanuel Macron tros vinna den första omgången i det franska presidentvalet på söndag. Detta sedan invandrings- och EU-fientliga Nationella frontens partiledare Marine Le Pen tappat i en undersökning från opinionsinstitutet Elabe som publicerades på fredagen.

Macron kommer enligt de nya siffrorna att vinna 24 procent av rösterna i den första valomgången och Le Pen 21,5, vilket är ett tapp på 1,5 procentenheter för Le Pen.

Varken Macron eller Le Pen kan dock luta sig tillbaka eftersom både Fillon och vänsterkandidaten Jean-Luc Mélenchon knappar in på dem, enligt den senaste mätningen.

Förutsatt att Macron och Le Pen tar sig till den andra valomgången, förväntas den tidigare ekonomiministern Macron vinna med 65 procent mot 35 procent för Le Pen, visar en undersökning som gjorts på uppdrag av BFM TV och tidningen L'Express. Undersökningen gjordes före den sista politiska tv-utfrågningen inför valet och dödsskjutningen av polisen i centrala Paris på torsdagskvällen.