Mannen som är född 1993 greps i går kort efter att en man påträffats allvarligt skadad i området Ekön i Motala. Den skadade mannen som är född 1986 hade knivskurits och hans tillstånd uppgavs på torsdagskvällen vara livshotande. Han vårdas på intensivvårdsavdelningen på Universitetssjukhuset i Linköping. På söndagkvällen uppgav sjukhuset att mannen är fortsatt livshotande skadad. Tillståndet är stabilt och han kvarstannar för observation.

Häktningsförhandlingen som hölls i Linköping gick tämligen snabbt och var över efter drygt 40 minuter. Enligt åklagaren finns det risk för att den häktade kan försvåra utredningen och även försöka undanröja bevis.

Hur ställer sig mannen till anklagelserna?

– Han förnekar brott, säger Gabriella Ergül.

Hon är i övrigt mycket förtegen om det som sades under häktningsförhandlingen. Men konstaterar att åtal ska vara väckt senast 19 maj.

Beteckningen på sannolika skäl misstänkt för ett brott är den högre graden av misstanke, som bland annat – enligt polisens hemsida – grundas på att det finns bevis i det enskilda fallet.

Under hela torsdagen sökte polisen efter vittnen till händelsen och man sökte också genom ett stort stationärt sopkärl i jakt på bevis. Den häktade mannen är skriven i Motala.

Enligt 24-åringens försvarare, advokat Thomas Wasteson, förnekar mannen försök till mord. Vad det konkret innebär vill Wasteson inte svara på utan hänvisar till den pågående förundersökningen.

Han häktas på den högre misstankegraden, hur ser du på det?

Artikelbild

| Polisen sökte av området med hund efter mordförsöket i Motala under torsdagen.

– Ja, det är den vanliga misstankegraden när någon häktas. Det är helt normalt.

Känner offer och gärningsman varandra?

– Jag har inte för avsikt att gå in närmare på detta. Det pågår en förundersökning med sekretess i ärendet.