Häktningsförhandlingen inleddes bakom stängda dörrar klockan 15.30 i Västmanlands tingsrätt. Den misstänkte 25-åringen, som via sin advokat nekar till brott, fördes in i rättssalen i handfängsel.

Tingsrätten gick dock på åklagarens linje och mannen häktades på sannolika skäl misstänkt för mord.

Två släppta

Av de två frisläppta släpptes mannen först, vid lunchtid i dag.

Misstanken mot honom är försvagad. Just nu kunde jag bara konstatera att materialet inte räcker för att begära honom häktad, säger åklagaren Johan Fahlander till TT.

De tre anhölls i onsdags misstänkta för delaktighet i mord. De var då skäligen misstänkta, vilket är den lägre misstankegraden. Sedan de anhölls har de förhörts flera gånger.

Åklagare Johan Fahlander vill inte kommentera vad som framkommit under de förhör som har hållits och vill heller inte berätta hur de anhållna ställer sig till misstankarna.

När det gäller själva utredningen kan jag inte kommentera någonting. Mitt perspektiv är utredningens bästa.

Hittades i vattnet

Den drunknade mannen var gift med den 42-åriga kvinna som sedan tidigare misstänks för mord respektive mordförsök på sin far och mor i en sommarstuga utanför Arboga.

I augusti 2015 hittades mannen drunknad i vattnet vid samma sommarstuga, men hans död betraktades först som en olycka. Först efter en utredning av försäkringsbolaget If inledde polis och åklagare en ny förundersökning.