Den misstänkte 25-åringen fördes in i tingssalen i Västerås av två väktare. Han hade på sig gympaskor, jeans och grå munktröja och avfängslades av väktarna innan han satte sig bredvid sin advokat.

Mannen bestrider häktningen och nekar till gärningen som han är misstänkt för, meddelade hans advokat. Förhandlingen skedde bakom stängda dörrar och efteråt meddelade tingsrätten att mannen häktas, på sannolika skäl misstänkt för mord.

Åklagaren Johan Fahlander är mycket förtegen om det misstänkta brottet.

Kan bli tidsbrist

Det var i augusti 2015 som en man hittades död på bara någon meters djup i sjön Hjälmaren. Mannens fru, en 42-årig kvinna, hade tidigare tecknat en livförsäkring för mannen på miljonbelopp som skulle tillfalla henne. Försäkringsbolag som polis fattade misstankar och kvinnan och hennes nya 18-årige sambo är nu häktade misstänkta för mordet. Paret är även misstänkta för mord på kvinnans far och mordförsök på kvinnans mor i en sommarstuga i närheten.

Den 25-årige mannen häktades på fredagen i två veckor för det misstänkta drunkningsmordet.

Starka misstankar

När mannen anhölls var det som skäligen misstänkt. Han häktades på sannolika skäl, den starkare misstankegraden, men åklagaren vill inte berätta vad som ligger bakom de stärkta misstankarna, och inte heller om mannen har gjort några medgivanden under förhör.

Fahlander bekräftar dock att den misstänkta brottsplatsen är området vid sommarstugan utanför Arboga.

Tidigare under dagen frigavs de två personer som också anhållits misstänkta för mordet, en man och en kvinna.

Misstankarna mot de båda kvarstår dock.

"Vill inte kommentera"

Sedan tidigare är en 42-årig kvinna också misstänkt för drunkningsmordet. Huruvida häktningen mot den 25-årige mannen påverkar misstanken mot kvinnan är inget som åklagaren vill gå in på.

Det är oklart om drunkningsmordet och sommarstugemordet kommer att "bakas ihop" till en och samma rättegång.