Markägaren: "Det här är jättetråkigt"

ÖDESHÖG "Det är jättetråkigt att den här situationen uppstått. Det arbete som Åsa och Thomas Orrenius gör är viktigt för Omberg", säger Per Petersson miljö och naturvårdsspecialist på Svea skog.

Området där de döda djuren hittades har varit i statlig ägo sedan urminnes tider säger Per Petersson, miljö och naturvårdsspecialist på Svea skog.

Per Petersson berättar att det han vet om området där korna hittades döda, är att det på 1950-talet avverkades, och att det då var en gammal granskog. Sedan återbesattes området därefter med ny skog.

– Vi på Svea skog som äger marken har inte haft den minsta fundering på på att det skulle kunna varit bete, området var ett skogsområde innan, säger han.

Per Petersson kommer delta i mötet i Ödeshög ikväll där allmänheten är inbjuden för att få svar på frågor angående mjältbrand.

– Det är ett oerhört viktigt arbete som Thomas och Åsa Orrenius gör för Omberg. Det är stora natur, kultur och rekreationsvärden i markerna. Det här är den viktigaste naturvårdsåterskapande åtgärden vi har just nu, säger han.

– Nu kan vi bara vänta och lyssna på de rekommendationer myndigheten ger till oss markägare, säger Per Petersson.

 
 
  • Senaste nytt
  • Mest läst