Handlaren själv beklagar skylten.

– Jag har ingenting emot tiggare generellt. Jag borde ha skrivit och bett att ingen skulle ge just den här kvinnan pengar, för jag ifrågasätter faktiskt om hon verkligen är en tiggare, säger han.

På Facebook har bilder av hans skylt publicerats, med tiggarkvinnan alldeles intill. Bilderna har väckt starka reaktioner. Skylten väcker förstås misstanken att handlaren i Fornåsa är emot tiggare och kanske till och med rasist.

”Man får tycka vad tycka vill... Och vill man ge en slant så gör man... Eller så låter man bli om man känner för det!” skriver Sanna Käck på Facebook.

Anders Carlsson berättar att kvinnan kom till affären i lördags. Då pratade han med henne och visade var hon kunde sitta.

– Det gick dåligt att prata, säger han, men kroppsspråk funkar ju. Hon fick kaffe och macka, en semla och en banan. Likadant var det på söndagen, inget konstigt.

På måndagen däremot var kundskaran lite mindre, och kvinnan satte sig närmare ingången.

– Hon satt så att hon nuddade kunderna med sin mugg, det fanns de som tyckte att det var provocerande. Sedan tiggde hon av barn, det tyckte jag var fel, och det sa jag till henne.

Kvinnan kom in i affären och köpte cigaretter.

– Sedan gav jag henne inte mer mat. Jag tyckte att har hon råd med cigaretter, kan hon betala maten. Men hon fick lite gammalt bröd.

Nästa dag kom kvinnan igen, hon fick skjuts till busshållplatsen i närheten.

– Nu tiggde hon av barnen igen. Då fick jag nog och satte upp skylten. Det beklagar jag nu, den var helt felformulerad.