För andra året i rad arrangerar Motala kommun sommarlovsprogrammet. Ett program med en rad olika gratisaktiviteter för barn- och unga mellan 6-15 år. Det är Karin Gren Lindholm, enhetschef ungdoms- och fritidsgårdar och Patrik Johansson, Östergötlands Idrottsförbund, som har tagit fram programmet med stöd och hjälp av föreningar, fritidsgårdar och kulturella aktörer.

­– Grundtanken är att alla barn och unga, oavsett förutsättningar, ska ha rätt till ett bra och härligt sommarlov, säger Karin Gren Lindholm.

Satsningen på aktiviteterna är möjlig tack vare sommarlovspengar på runt 800 000 kronor från MUCF (Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällsfrågor). En summa som grundar sig på hur många familjer i kommunen som erhåller försörjningsstöd.

Artikelbild

| Kickbike - en av sommarens aktiviteter i Motala.

– Vill man ha ett roligt sommarlov och prova på nya saker, tycker jag absolut att man ska kolla i vårt program, säger Karin Gren Lindholm.

Hon berättar att intresset för fjolårets sommarlovsprogram var stort, trots att vädrets makter ställde till det lite för aktiviteterna i Varamon.

Länk till hela programmet: