– Det var kulturstrateg Eva Modén som ringde för en månad sedan och frågade "du som är bra på caféer skulle du kunna hjälpa oss", säger Inger Hellqvist och hon fortsätter.

– Först tänkte jag "du är inte klok" för den tiden finns inte, men så tog jag med mig Sofie Rask som jobbat åt mig i 15 år och frågade henne om hon ville åka med mig och kolla där uppe.

Efter en titt så bestämde sig Inger för att acceptera erbjudandet. Hon såg att det fanns stora potentialer för ett café på Radiomuseet.

Artikelbild

| "Många människor rör sig uppe på Bondebacka och det är ju ett jättefint ställe" säger Inger Hellqvist.

– Många människor rör sig uppe på Bondebacka och det är ju ett jättefint ställe. Så jag och Sofie bestämde oss för att dra igång och det blir ett test över sommaren för att se hur det går.

Hennes förhoppning är att kunna öppna redan till lördagen den 20 maj men det hänger på om allt blir klart när det gäller inredningen.

– Frågan är om snickarna blir klara och så ska jag in med lite grejer också. Bland annat har vi möbler från ett gammalt radiokondis i Fornåsa. Det tydligen bli en loppis där uppe i helgen så det vore roligt om vi kunde dra igång, säger Inger och fortsätter:

– Hinner vi inte tills nu på lördag så blir det premiär lördagen därpå, den 27 maj istället.

Artikelbild

| Radiomuseet, Bondebacka.

Radiocaféet Bondebacke blir namnet och utbudet det vanliga, förklarar Inger: – Kaffe, bullar, någon paj, sallad och glass förstås Vi får se vad det finns för underlag. Under säsongen 2016 hade museet ungefär 4500 besökare på de öppettiderna de hade då. I år blir det klockan 11 - 16 alla dagar i juni, juli och augusti.