Ljusvandringen i centrala Motala är en självklar nyårstradition som årligen lockar hundratals besökare. Längs promenadsträckan finns en stor mängd tända marschaller som visar vägriktningen. En av dem som gick vandringen för första gången var Maria Karlsson. Efter att ha gått en bit stannade hon till vid ett tält i hamnen för att dricka några klunkar glögg. Då började hon plötsligt känna en stark obehagskänsla vid sitt vänstra ben.

– Först uppmärksammar jag någon form av ljussken, och sedan började det plötsligt brinna något infernaliskt på benet, säger hon.

– Jag fattade först inte vad som hände. Men jag fick hjälp av en brandman som tog in mig i brandbilen. Först då ser vi att skinnet har bränts bort på låret och vaden.

Artikelbild

| Skador. Så här ser Marias brännskador ut idag – elva dagar efter olyckan.

Marias brännskador hade, tror hon själv, uppstått efter att hon fått en brinnande marschall sparkad på sig.

– Jag ser inga andra förklaringar än att någon har sparkat till den. Skadan har ju inte uppstått av sig själv, säger Maria Karlsson.

– En annan sak som stör mig är att jag har fått höra från trovärdiga källor att de använt tändvätska för att marschallerna skulle brinna bättre i blåsten.

Efter skadan har hon fått åka till vårdcentralen ungefär varannan dag för att lägga om bandaget. Hon har dessutom varit sjukskriven från sitt jobb i snart två veckor, vilket innebär utebliven inkomst.

– Det läker ju inte riktigt heller. Men förhoppningsvis är det på väg att bli bättre, säger Maria Karlsson.