Q-stars tankstationer hade under lördagen tekniska problem med sina betalningssystem, vilket resulterade i många lyckliga tankare. Problemen ska ha gällt i stora delar av landet och kvarstått i flera timmar.

Ryktet om den vrålbilliga bensinen ska ha spridit sig snabbt och många tog tillfället i akt att åka och tanka. Flera tipsare hörde av sig till redaktionen under lördagen.

Enligt ett tips ringlade köerna långa till Bilisten i Krokek och det beskrevs som "En stor festival med tanke på priset".

– Vi kommer att sammanställa vad som hänt under helgen och på måndag, just nu vet jag inte hur många stationer som drabbades, säger Maria Hadd, vd på Q-star.

Det var tekniker som bevakar stationerna som upptäckte att något inte stod rätt till. Men Maria Hadd säger att företaget också fick många samtal som bekräftade att något var fel.

– Folk vet ju att det inte kostar en krona att tanka, vi är så klart otroligt tacksamma att de hörde av sig, säger Maria Hadd.

Ännu är det oklart vad som orsakade problemet, men det ska nu vara åtgärdat. Det finns heller inga klarheter om de lyckliga en-kronors-tankarna kommer att bli ersättningsskyldiga.

– Vi får se hur vi gör när vi har sammanställt allt. Det viktigaste nu har varit att få igång stationerna så folk kan tanka, säger Maria Hadd.