– Det pågår en utredning om ett grovt våldsbrott. En person är gripen. Det är allt jag kan säga i nuläget, säger polisens presstalesman Thomas Agnevik.

Redan strax efter klockan 13.00 kunde alltså en misstänkt gärningsman gripas nära Platensgatan. Mannen är i 25-årsåldern. Brottet rubriceras i nuläget som försök till mord.

Hur kunde den misstänkte gripas så kort efter dådet?

Artikelbild

– Vi fick snabbt fram ett signalement och sedan fick vi uppgifter om var denna person kunde befinna sig, säger Thomas Agnevik.

Enligt uppgift till redaktionen var den gripne mannen kraftigt påverkad och det har därför inte omedelbart gått att förhöra honom.

Den skadade mannen uppges vara i 30-årsåldern. Han uppges vara allvarligt skadad och har förts till Universitetssjukhuset för vård.

Ett vittne på plats berättar:

Artikelbild

– Vi såg en polisbil åka runt kvarteret här och komma tillbaka. Och sedan kom det en ambulans. Jag tänkte först att det kanske är någon gammal som blivit sjuk, det bor många gamla i kvarteret. Sedan förstod vi att det kunde vara något annat.

Huset spärrades av för teknisk undersökning. En polishund sökte i området och polisen uppgav att de skulle knacka dörr.

Artikelbild

Polisen undersökte under eftermiddagen också ett sopkärl utanför den aktuella fastigheten väldigt noga. Sopkärlet är av en modell som går ned i backen. En kranbil fick tillkallas som kunde lyfta upp kärlets specialsäck. Innehållet i säcken tömdes ut och polisen sökte genom soporna. Dock utan något resultat, enligt uppgift.

Exakt vad polisen letar efter har man inte velat svara på utan hänvisar till att man söker efter bevismaterial.

Polisen söker vittnesuppgifter från Kråkrisvägen under förmiddag och lunchtid. Den som har uppgifter att lämna ombeds kontakta polisen på 114 14.