Vem kommer att få titeln Årets Motalaförebild 2017? Det är ni läsare som röstat fram vinnaren av de här tre kandidaterna:

Hans Isacsson - en eldsjäl i ordets rätta bemärkelse. Han har outtröttligt drivit barn- och ungdomsteatergruppen Gryningen sedan början av 80-talet och genom sitt arbete får många unga Motalabor att ställa sig på scenen och växa som människor. Gruppen har blivit en institution i det lokala kulturlivet.

Rolf Magnusson och Åke Lindberg - har besökt oräkneliga grupper och föreningar i kommunen och visat bilder från gamla tiders Motala och samtidigt visat stadens förändring. Detta med både kärlek och stor lokalkunskap. Deras program har varit en stor succé och ryktet har spridit sig. De har också skänkt intäkterna till Barncancerfonden, vilket ger deras gärning ännu mer tyngd.

Simon Kilman - hittade en sen lördagskväll en man som cyklat omkull och gjorde allt i sin makt för att rädda honom. Han larmade ambulans och påbörjade hjärt-och lungräddning, men sorgligt nog gick mannens liv inte att rädda. 18-årige Simon gjorde emellertid allt han kunde och visades också uppskattning från de anhöriga. Själv tycker han sig ha gjort sin plikt, men tyvärr är det långt ifrån självklart att agera som han gjorde, vilket gör honom till en förebild.

– Precis som förra året, när läraren Ann-Sofie Fredriksson vann, tycker jag att vi har fått till en bra bredd på de nominerade. Eldsjälen Hans, som jobbar för unga, Rolf och Åke, som roar många äldre, och 18-åringen Simon som visat civilkurage utöver det vanliga. Starka nomineringar allihop så det kommer kännas bra vem som än vinner av dem, säger Christer Kustvik, chefredaktör på MVT.

Röstningen är nu avslutad. Vinnaren kommer att presenteras på Motalagalan i november.