Det hela går ut på att man som deltagare ska köpa bästa möjliga Jaguar-bil till lägsta möjliga pris och sedan ta sig från Europa till Sverige på ett så problemfritt sätt som möjligt.

I årets tävling hade 20 stycken Jaguarer köpts och snittpriset på dessa var cirka 26 000 kronor. Starten gick söndagen den 9 juli i Tyskland och i år var Vadstena platsen för tävlingens målgång. Vid 12-tiden under lördagen anlände bilarna till Slottet och de möttes av såväl strålande sol som värmande applåder från publiken.

– Alla bilar gick i mål. Sedan fick vi ju helt fantastiskt väder också, säger Peter Nordgren, som var den person som såg till att arrangemanget kom till Vadstena.

Artikelbild

| Samtliga bilar som startade i tävlingen gick även i mål.

– Jag föreslog att det här skulle vara en lämplig plats. Det finns bra ställen att bo på, att äta vid och så är det ju även trevligt här, säger han.

Ett av lagen som deltog i årets upplaga av "Jaguar Cheap Race" var Team Farozon som bestod av Håkan Pekkari, Janne Thorström, Pekka Huttunen och Elias Eriksson. De deltog med en bil som till och med var utsmyckad som en jaguar. Djuret alltså.

– Det är en dröm som jag har haft. Att äga en Jaguar som ser ut som en jaguar, säger Håkan Pekkari.

Hur kommer det sig att man väljer att göra en sån här grej?
Artikelbild

| Vrålåk. Team Farozon deltog med en bil som var utsmyckad som en jaguar. Det vill säga djuret.

– Man gör det för att det är kul. Och för gemenskapen. Man blir som en stor familj som har det jättetrevligt tillsammans. Många som man träffar här blir man vänner med för livet, säger Håkan Pekkari.