Lördagen den 27 maj intar ett 50-tal Ferraris Vadstena. Detta när Ferrari Club Sweden uppmärksammar bilmärkets 70-årsjubileum.

Det väntas både nya och äldre modeller, främst från 1990-talet fram till idag.

– Det är svårt att få med de riktigt äldre modellerna eftersom de är värda en hel del pengar, så jag gissar på att den äldsta bilen kommer vara från 1975 eller däromkring, säger klubbens arrangör Kirk Pettersson.

Artikelbild

Varför har ni valt just Vadstena?

– Stan ligger centralt runt Vättern. Med en radie på 40 mil når vi våra medlemmar både i Malmö, Värmland och Gävle. Dessutom är Vadstena en vacker stad med en bred kultur.

I förra veckan visades Ferraris senaste modell, Ferrari 812 Superfast, på bilsalongen i Genève. Förhoppningen är att den ska finnas på plats den 27 maj i Vadstena.

– Med lite tur kommer vi att få se en riktig guldklimp. Men det förutsätter att allt flyter på. Modellen har inte kommit i produktion än och beräknas lanseras i Sverige i början av juni, säger Kirk Pettersson.

Under förmiddagen kommer samtliga fordon att samlas för fotografering utanför slottet. Därefter bär resan vidare mot Omberg, runt Tåkern och sedan tillbaka till Vadstena. Kortegen beräknas återanlända runt 15-tiden och kommer då att ställas upp utanför Klosterhotellet.