Anton Spångberg kvar i två år till

BANDY Han hade redan ett år kvar på kontraktet med IFK Motala. Men på torsdagen förlängde Anton Spångberg det med ytterligare ett år, till 2019.

– Han har tagit kliv i år och är en av de spelare som ska bära IFK i framtiden, tillsammans med ett gäng andra ungdomar som vi har, säger IFK:s klubbchef Pär Beckne.

Anton Spångberg är född 1998 och fyller 19 år nu i mitten av mars. Han tar studenten i sommar och sedan blir det att söka jobb, som snickare precis som stora delar av övriga familjen.

– Det känns bra att spela i IFK, jätteroligt att vara med två år till. Vi har ju chansen redan nu, både att gå till kval och gå till elitserien, säger han.

Anton Spångberg kanske har den mest oglamorösa rollen av alla i dagens IFK. När de defensiva mittfältarna Fredrik Lönn och Erik Ivarsson behöver vila löser han av dem.

– Jag ska ta det hårda jobbet och sätta andra spelare i bra lägen, beskriver Anton.

IFK Motalas lag hade teori efter torsdagsträningen och då togs detta lag ut till Kungälvsmatchen på lördag:

Målvakt: Jussi Aaltonen (Kristofer Gustafsson).

Libero: Daniel Lehnbom.

Backar: Olle Nordlund, Hannes Karlsson.

Halvor: Viktor Spångberg, Patrik Spångberg (Lucas Hovlund).

Defensivt mittfält: Erik Ivarsson, Fredrik Lönn (Anton Spångberg).

Offensivt mittfält: Eric Lisell, Nicklas Ögren (William Lövstedt).

Anfall: Emil Ring (Eric Olsson).

Anton Spångberg menar att det är samma glädje och lättsamhet i omklädningsrummet, även om det nu börjar avgöras om det ska bli kval eller inte.

– Det är lika rolig stämning som vanligt. Vi känner ingen press, säger mittfältaren.

– Vi ska gå ut och göra vårt och vara taggade i både offensiv och defensiv. Det blir en bra match mellan två bra lag, säger Daniel Lehnbom, IFK-tränaren.

 
 

Sport

  • Senaste nytt sport
  • Mest läst