Sporthallsläktare har flera brister

Det brister i underhåll och säkerhet kring Vadstena kommuns idrottsanläggningar. Tre föreningar protesterar i ett gemensamt öppet brev.

Vadstena sporthalls läktare finns det säkerhetsbrister på enligt handbollsföreningen VHF och kommunen säger också att det är något man ska få ordning på.

Vadstena sporthalls läktare finns det säkerhetsbrister på enligt handbollsföreningen VHF och kommunen säger också att det är något man ska få ordning på.

Foto: Jens Bollius

Sport2019-11-05 07:00

Det är ledarna Johan Ekdahl, Vadstena HF, Fredrik Jansson, HC Wettern, och Lars Ekström, Vadstena GIF, som i en gemensam skrivelse till kommunen påtalar sitt missnöje med skötseln av Vadstena sporthall, Kungsvalla IP och Kungsvalla ishall.

Framför allt efterlyses från idrottens sida bättre samarbete och bättre förutsättningar för verksamheter som har 1100 medlemmar och som sysselsätter många barn och ungdomar.

Kommunen brister i planering, prioritering och engagemang, tycker de tre klubbarna i samförstånd.

För VHF är det säkerheten på läktaren som belyses, med saknade stolar och trasiga stolar. Dessutom är det säkerhetsrisker med basketkorgar som ibland behöver tas ned och flyttas. Konstruktionen är gammalmodig och anses medföra risker när den hanteras.

VHF påtalar också dålig belysning på parkeringen kring sport- och simhallen, vilket kan medföra risker.

För ishallen påtalar idrotten att det saknas brand- och utrymningslarm. Klockan behöver bytas ut och lampor är slitna eller trasiga, vilket ger dålig belysning.

På Kungsvalla IP efterlyser VGIF ett avtal för underhållet och skötseln.

På Vadstena kommun säger bildningschef Johan Wernström att han fått brevet till sig och att han ska hantera det ihop med övriga funktioner, som fastighet.

– Jag vill gå igenom det noggrant och möta upp önskemålen. Vi känner till problemen som finns, säger Wernström som menar att det som har högst prioritet är att få ordning på läktarsituationen i sporthallen.

Karta: Vadstena Sporthall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!