Nu blir det basket hela helgen

Två träningar. Sen var det dags för flertalet av spelarna i Motala baskets P07 att spela öppningsmatchen i Motala basket cup.

Linnea Lindqvist spelade med killarna i Motala baskets P07-lag. Det menade hon både var svårare och lättare än att spela med tjejer.

Linnea Lindqvist spelade med killarna i Motala baskets P07-lag. Det menade hon både var svårare och lättare än att spela med tjejer.

Foto: Thomas Augustsson

Basket2019-09-06 19:45

34 lag är det som deltar i Motala basket cup i helgen. Frågan är om något av dem är mer orutinerat än Motala baskets P07. 
För när cupen är färdigspelad på söndag så kommer flera av spelarna i laget ha spelat mer basketmatcher än vad de gjort basketträningar. Så nya är merparten av spelarna i laget. 
– Vi har ju inte hunnit komma igång ordentligt. Det här kommer ju så tätt in på starten på säsongen, säger Motala baskets Kari Hyvönen. 
Nu ställdes laget dessutom mot Norrköping Dolphins och visst syntes att det var en viss skillnad i erfarenhet. Men Hyvönen var mer än nöjd med vad hans unga lirare presterade i debuten. 
 – Merparten av spelarna de möter har spelat i flera år. Så våra spelare sköter sig jättebra. Jag är överlycklig av att se dem, säger han.

En av spelarna i Motala basket har dock spelat i ett antal år. För när det inte fanns killar för att fylla laget så hoppade Linnéa Lindqvist in. 
 –  Jag har spelat sen jag gick i 6-års. Det är kul. Man blir bättre på att utmana sig själv, sa Linnéa efter matchen. 
Hur var det att spela med killarna?
–  Det var roligt. Men det var svårare att få passningar men lättare i försvaret. De springer ju inte så mycket. 

Motala basket cup fortsätter fram till på söndag. Under den tiden ska 76 matcher hinnas med och Kari Hyvönen konstaterade att han har en hektisk helg framför sig
– Det är lite spännande att få det att fungera. Vi skulle ha behövt vara några fler som hjälper till. Men det är roligt att det är i gång nu.

De pirriga sekunder innan man vet om skottet ska gå i.
De pirriga sekunder innan man vet om skottet ska gå i.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!