Gästerna vann med 2–1 (1–1) efter ett sent mål i vardera halvlek. Det var tyngden som avgjorde, på fasta situationer.

– Skit. Vi möter ett lag som gillar att slå långt och de är stora och starka. På sista målet hade vi tre-fyra liggande spelare efter närkamper. Vi hade fler chanser, men de gjorde mål på sina, sade LSW-målvakten Jakob Wickström.

LSW ville ha straff i andra halvlek när Charbel Hanna föll i straffområdet, men domaren Erik Karlgren friade.

Artikelbild

| FÖRLUST. Anton Blomberg och hans LSW förlorade en tuff batalj mot Boxholm på Norra IP. Första förlusten för säsongen för Motalalaget i fyran.

Det var en jämn och tät match, en bra division 4-match kampmässigt.

LSW hade definitivt möjligheter att göra fler mål.

– Rolig match, kul att vi kan göra det så bra mot ett tungt lag som Boxholm. Vi har ett irrationellt spel, sade Fredrik Blomberg som vikarierade som tränare när Pierre "Brassen" Walfridsson tillfälligt var iväg på jobbresa.

I Boxholm fick tränaren Jonas Lönn komma tillbaka på Norra IP, han spelade många säsonger för 15-talet år sedan i LSW-tröjan, som en vinnare. Motalakillen vill ta Boxholm tillbaka till trean.

Artikelbild

| Jonny Johansson stred tappert på LSW:s mittfält.

– En jävla batalj. LSW är bra och vi fick lyfta mer långt än vi brukar göra. Det var en del felpass och blev mer kamp än skönspel. Vi är lite starkare på fasta. Otroligt skönt med tre poäng, sade Lönn efter att ha hurrat med laget i bortalagets omklädningsrum.

Målen: 1–0 (38) Isko Krasniqi, 1–1 (46) Danny Chalmers, 1–2 (87) Markus Andersson. Publik: 50.