Andersson avslutade med två pallplatser

Etta i det första heatet, tvåa i det andra. Mattias Andersson avslutade säsongen starkt.

Mattias Andersson fick spruta champagne två gånger vid helgens tävlingar på Mantorp park. Etta i första heatet, tvåa i det andra.

Mattias Andersson fick spruta champagne två gånger vid helgens tävlingar på Mantorp park. Etta i första heatet, tvåa i det andra.

Foto: Peter Calén

Bilsport2019-10-05 17:46

– Men andraplatsen grämer mig lite, sa han och log efter den andra prisutdelningen.

Men om nån i veckan sagt att du skulle sluta etta och tvåa?

– Då hade jag givetvis tagit det, absolut. Jag är jättenöjd med helgen. Vi tog flest poäng av alla, jag var ensam med två pallplatser och fick med mig en seger. Självklart är det riktigt bra.

Efter att ha kvalat trea startade han från tredje rutan i det första av två heat vid finalen i TCR Scandinavia på Mantorp park.

Efter en bra start tog han sig förbi Robert Dahlgren upp på andra plats och låg där under hela racet, bakom Tobias Brink i en Audi.

Men ju fler varv som gick, ju närmare kom Andersson. De sista två varven var han nästan uppe i bakluckan på sin motståndare.

– Jag försökte stressa honom så mycket det gick de sista varven och han stängde väldigt mycket, överallt. 

I absolut sista kurvan kom så attacken.

– Jag fick en bra utgång från kurvan innan och kände att det var en bra chans. Han försökte stänga även där, men då var jag så långt uppe på honom att jag kunde ta mig förbi.

Det blev rejäl kontakt bilarna emellan, men Andersson vann duellen och tog sin 103:e seger i karriären, i sitt 575:e heat.

– Riktigt skönt, verkligen. Visst, jag hade kunnat nöja mig med att vara tvåa, men jag ville väldigt gärna ha den här segern.

I det andra heatet blev det ingen större dramatik. Andersson tog sig upp från fjärde till tredje plats i starten, körde sen om Mikaela Åhlin-Kottulinsky på det första varvet och slutade tvåa bakom Andreas Wernersson.

– Jag hade hyfsad kontakt under de första varven och satsade hårt för att ta mig om tidigt och inte vänta till slutet. Men läget kom aldrig riktigt och däcken mattades på slutet.

Resultatet betydde att Mattias slutade årets tabell på en femte plats totalt.

– Det är okej. Jag hade självklart drömt om pallen totalt, men säsongen har varit lite för ojämn för det.

Vad som nu händer vet han inte. Kanske blir det en fortsättning, kanske inte.

– Självklart är det lättare att gå in i ett uppehåll när man avslutat så här bra. Men jag kan inte säga vartåt det lutar just nu. Vi får sätta oss ner och fundera på det.

 Han fortsätter:

– Jag har den äldsta bilen i fältet och är nästan den äldsta föraren (skratt). Många säger att det är dags att sluta, men jag tycker fortfarande att det här är jäkligt roligt och när jag ser att jag kan vara med och slåss om vinster och vara bland de snabbaste så är det lättare att motivera sig att fortsätta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om