Karin Gren Lindholm, fritidsgårdchef, Motala:

1) Kommer IFK klara sig i elitserien?

Klivet upp är stort, det vet alla. Men IFK har lyckats med det svåraste som finns; att bygga ett sammansvetsat lag med glädje och hög arbetsmoral. Lyckas de fylla på med ett par toppnamn så tror jag på dem.

2) IFK fotboll säljer arenanamnet fem år till. Din favoritarena? Fulaste/finaste namnet?

Borens IP, utan tvekan. Att sitta i grässlänten med vårsolen i ansiktet och sjön glittrande nedanför är svårslaget. Förstår definitivt värdet av att sälja arenanamn, men... Ett av de minst karismatiska bytena måste vara Luleå HF:s folkkära "Delfinen" som blev "Coop arena".

3) Vad händer i helgen?

På lördag åker löparskorna på, jag går i ide mellan november och februari men är nu igång igen. På söndag blir det spännande ligacupmatch mellan sonens IFK Norrköping och Brommapojkarna. Poäng där betyder slutspel, fyra lag som ska göra upp om att bli Sveriges bästa 17-åringar. I övrigt blir det allmänt häng med mina favoritmänniskor, familjen.

Kari Hyvönen, basketledare, Motala:

1) Kommer IFK klara sig i elitserien?

Ja. Tror dom vet vad som krävs för spel i eliten och förbereder därefter. Brasklapp om inte ekonomin sätter stopp för lite förstärkningar. Dom behöver värva en målskytt och någon som kan leda laget i stället för Patrik Spångberg. Sen två-tre stabila lirare. Finns pengarna?

2) IFK fotboll säljer arenanamnet fem år till. Din favoritarena? Fulaste/finaste namnet?

Nou camp i Barcelona. Var charmigt gammal när jag var där. Lagom slitet och stort. Gillade den. Sen låg den tillsammans med övriga arenor bredvid ishockey och basket/handboll. Tillsammans så blev det bra. Madison square garden låter flashigt. Sälja arenanamnet är väl okej för att få in pengar. Men saknar vanliga namn som exempelvis Bollplanen IP, klassiska gamla arenanamn.

3) Vad händer i helgen?

I helgen blir det arbete natt och dag på Peckas grill på Kungsgatan. Jag ska varva det med coaching, två matcher på lördag med Motala baskets pojkar 13. På söndag ska jag döma division 2-match med Linköping basket.

Claes Carlsson, fotbollstränare, BK Zeros:

1) Kommer IFK klara sig i elitserien?

Ja, men det är viktigt att dom får behålla laget från i år och sen få in två tre spetsspelare med elitserierutin. Ska bli kul att se elitbandy i Motala igen. Viktigt för IFK att behålla spelare som Ivarsson, Ågren, Viktor Spångberg och Fredrik Lönn. Hade varit kul att få se Christopher Sandell på planen igen.

2) IFK fotboll säljer arenanamnet fem år till. Din favoritarena? Fulaste/finaste namnet?

Min favoritarena är White Hart Lane i London där mitt favoritlag spelar. Fulaste arenanamnet är Falcon alkoholfri arena i Falkenberg, men även vår nationalarena Friends borde haft ett coolare namn. Arenanamn ska vara klassiska och ha tradition bakom sig. Så synd att företag köper namnen, men man förstår att föreningarna måste ha pengarna.

3) Vad händer i helgen?

I helgen blir det årsmöte i BK Zeros på Z-parken och första träningsmatchen med Zeros dam mot Ödeshög. Det blir innebandy med Kristbergsgänget, vi som har lirat ihop i 20 år. Alltid full fart och bra stämning. Det blir att umgås med familjen också.