Med sju veckor kvar till elitseriepremiären drog stora delar av den svenska speedwayeliten till Ostrow i Polen för att tillsammans träna inför säsongen.

– Det var förbundet som hade hyrt banan. Det är bra att de gör något. Det är bra när man går ihop och har ett läger tillsammans. Men utbyter lite information och får lite tips av varandra, säger Jonas Davidsson som var en av de 19 förarna på plats.

– Vi delade upp oss i grupper så det rullade på bra. Vi skulle ha kört fredag-lördag men det regnade i lördags så då blev det inte så mycket. Men vi körde hela fredagen så man hann få en hel del varv, säger Jonas som menar att det viktigaste var att få ett kvitto på att materialet fungerar som det ska.

– Det är alltid lite nervöst första gången att se om man gjort allt man ska under vintern. Att hjulen sitter kvar och cykeln inte går i bitar på banan. Men det fungerade bra tycker jag. Skönt att få prova allting och köra igenom cyklarna. Bara att få köra några varv är ju alltid kul så här års, säger Jonas som till den här säsongen skrivit på för Start Gniezno som efter ett års uppehåll nu börjar om i polska tredjeligan.

– Där är det premiär 8:e april om man får en plats i laget så det är rätt snart. Nästa helg blir det att åka ner och träna igen och den 1 april är det en öppen tävling i Gneizno. Så nu är det igång, säger Jonas som inte hade sällskap av brorsan Daniel i Ostrow.

– Premiären i Sverige är ju ytterligare en månad bort. Så det är många som inte behöver vara igång än. Så därför stannade han hemma.