Ett styrkebesked av Maif - igen

Fotbollsserier kan vara transportsträckor, avgjorda allt för tidigt. Men inte för Motala AIF i år. Det kittlar in i det sista.

Motala AIF:s spelare tackar för match på Linköping arena. Efter vändningen lever det i sista omgången och Maif har en god chans att gå till kval.

Motala AIF:s spelare tackar för match på Linköping arena. Efter vändningen lever det i sista omgången och Maif har en god chans att gå till kval.

Foto: Öst media

Fotboll2019-10-07 21:33

Jag vet inte hur många gånger jag räknat ut Maif i årets division 2-serie, men det har "sett mörkt ut" mer än en gång. Så sent som i måndagskvällens derby mot AFK Linköping satt jag och lekte med rubriker i stil med "kvaldrömmen släcktes i Linköping".

Med AFK-ledning med 1-0 i halvtid och med ett mer taggat AFK, där Motalasönerna Adam Larsson och Mattias Jansson verkligen såg ut att vilja spela bort Maif, såg årets saga ut att vara all.

Men, det är nåt särskilt med Maif i år. Åtminstone det Maif som tränaren Christer Persson hunnit sätta prägel på, Maifupplagan på den här sidan av sommaren.

Det verkligen lyste om det lag som Maif vill vara, särskilt talande var ögonblicket i slutminuterna där målvakten Oliver Bergman först tappade bollen, och kunde blivit tung syndabock, men där Ibrahim Koroma räddade både lagkamrat och lag när han rensade bort bakom på mållinjen. Bergman kastade sig om halsen på Koroma, ungefär som att Sierra Leone-spelaren gjort värsta drömmålet.

Det var mycket som gick rätt för Maif i andra halvlek, när 0-1 vändes till 2-1 och de tre poängen som behövdes bärgades på Linköping arena. Renato Rako, kulturbäraren, gjorde själv 1-1 och var en drivande spelare som han ska vara. När han är som bäst sätter han fart på hela laget. Då är han en spelare av hög division 1-klass, Rako, något vi såg redan under Lennart "Kral" Anderssons år på IP 2013-2014.

Avgörande målet var en läckerbit också. Ahmed Qasem, unge talangen som varit bra i år men som haft svårt att göra mål, fick nu göra säsongens hittills viktigaste mål efter snyggt väggspel med Valon Silka och en iskall avslutning med inrullning av bollen precis intill bortre stolpen. Med en yttersida dessutom.

Maif kom undan med blotta förskräckelsen, men hade nu den tur på stopptid man haft otur tidigare på året. Så det var inte oförtjänt, sett till hela serien som spelats, att Maif vann. Det jag tänkte på är vilken bra spelare, och energiknippe, som Adam Larsson är. Han skulle Maif försöka få tillbaka.

Nu är förutsättningarna inför lördag att Maif har ett halvbra läge för att ta andraplatsen som ger kval. Enskede är enda laget i trion som har det i egna händer, men möter samtidigt Assyriska Södertälje borta. Maif går till kval vid egen seger, och om de andra lagen spelar oavgjort eller om Assyriska vinner med mindre än vad Maif gör.

Det känns kittlande och roligt. Det tycker alla vi som var med när Maif kvalat sig upp på högre nivå tidigare, mot IFK Trelleborg 1995 och mot Forward år 2000.

Jens Bollius imponeras av det lag som Motala AIF blivit den här sidan av sommaren. Nu blir det nerv i sista omgången av säsongen.
Jens Bollius imponeras av det lag som Motala AIF blivit den här sidan av sommaren. Nu blir det nerv i sista omgången av säsongen.
Karta: Linköping Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!