Maifs kvaldröm lever efter vändning

Kvalkampen lever in i sista omgången för Motala AIF. Detta efter ett drama, och vändning, i division 2-derbyt mot AFK Linköping.

Motala AIF:s Simon Karlsson i kamp med AFK:s Mohamad Suleiman på Linköping arena. Maif vände och vann division 2-derbyt med 2-1, vilket betyder att kvalchansen lever i sista omgången på lördag.

Fotboll2019-10-07 21:04

2-1 (0-1) vann Maif med efter mål av Renato Rako och Ahmed Qasem.

– Vi visar en jäkla lagmoral och tar tre poäng trots att spelet inte stämmer. Nu ger vi oss själva chansen. Vi är ett ungt lag och vi visste förutsättningarna. Klart det fanns en viss nervositet, kommenterar Maifs lagkapten Simon Karlsson.

Det här var ett östgötaderby på ett Linköping arena där hemmalaget AFK redan var klart för nedflyttning till division 3.

Motala AIF:s spelare hade två tidigare lagkompisar i AFK, anfallaren Adam Larsson som lagkapten och Mattias Jansson som högerback. Larsson dirigerade och Jansson satte sig i respekt genom att kapa Almin Masic i första halvlek. Jansson tilldelades en varning.

Det fanns en segervilja i AFK, trots allt. Maif, som hade fått vittring på division 1-kval sedan Aspudden i lördags besegrat Assyriska Södertälje, hade problem.

1-0 till AFK kom i 17:e minuten genom Seyad Rohollah Salehi som bredsidade in bollen efter fint förspel på högerkanten av Dieu Le Veut Ntumbudi.

Före AFK:s ledningsmål hade Maif haft en bra chans genom Ahmed Qasem, men hemmamålvakten Erik van Leest räddade. Maif, som hade straffskytten Valon Silka på bänken från start, och spjutspetsen Eldin Lugonja avstängd, hade sedan svårt att skapa målchanser framåt. Renato Rako var nära att kvittera med en halv-cykelspark i första halvleks slutminuter, men sköt över. Maif hade lite att fundera på.

I andra halvlek kunde Maif snabbt kvittera, 1-1 i 51:a minuten genom just Renato Rako.

Adam Larsson hade ett par lägen att ge AFK ledningen, men utan att lyckas. Simon Karlsson hade också en bra chans för Maif, men van Leest räddade.

Det var i 82:a minuten som Ahmed Qasem, 16-åringen, gjorde 2-1 för Maif efter elegant väggspel med inhopparen Valon Silka. Ett mål som nu gör att Maif har chansen i sista omgången på lördag. Om Maif vinner mot Aspudden-Tellus samtidigt som Enskede och Assyriska spelar oavgjort, eller Assyriska vinner med mindre än vad Maif gör, så går Maif till kvalspel.

AFK hade kvitteringslägen, men Maif räddade på mållinjen flera gånger i slutminuterna.

Maifs lag i derbyt: Oliver Bergman - Joe Harris, Jesper Adolfsson (ut 73), Ibrahim Koroma (ut 91), Elmer Civgin - Simon Karlsson, Besart Kalludra - Renato Rako, Edon Silka (ut 65), Almin Masic (ut 65) - Ahmed Qasem. Inbytta: Valon Silka (in 65), Ivan Rako (in 65), Pontus Eriksson (in 73), Albin Zidaric (in 91).

Karta: Linköping Arena Fotbollsarena