SÄ spelas kvalet, Maif stÄr över

Motala AIF stÄr över första omgÄngen och slipper resan till Norrland. Ett bra upplÀgg frÄn start i kvalet. Vi förklarar spelsÀttet.

Lagkaptenen Simon Karlsson var lycklig efter att Motala AIF gÄtt till kval. Nu vÀntar Ytterhogdal och Karlberg i en trelagsgrupp dÀr vinnaren gÄr till slutkval.

Lagkaptenen Simon Karlsson var lycklig efter att Motala AIF gÄtt till kval. Nu vÀntar Ytterhogdal och Karlberg i en trelagsgrupp dÀr vinnaren gÄr till slutkval.

Foto: Thomas Augustsson

Fotboll2019-10-13 18:33

Division 1-kvalets upplÀgg Àr pÄ förhand bra för Motalalaget som alltsÄ pÄ lördagen sÀkrade kvalplatsen med ett mÄls marginal efter 3-0-segern hemma mot Aspudden-Tellus.

Klart Ă€r att Maif stĂ„r över första omgĂ„ngen. Ytterhogdal, belĂ€get utanför Östersund i JĂ€mtland och som sĂ€krade sin plats pĂ„ söndagen, inleder hemma mot Karlberg frĂ„n Stockholm kommande helg den 19-20 oktober.

Klart Àr sedan att Motala AIF helgen efter, den 26-27 oktober, möter förloraren i den första matchen. Det Àr klart att det blir hemma om det blir mot Ytterhogdal och borta om det blir Karlberg.

Klart Àr sedan att Motala AIF i allhelgonahelgen 2-3 november möter vinnaren i den första matchen. Hemma mot Ytterhogdal eller borta mot Karlberg.

Vinnaren i trelagsgruppen möter sedan kvallaget frÄn norrettan i slutkval, i bÀst av tvÄ matcher 6 och 10 november. Det kan bli Sollentuna, Team TG, Gefle eller Rynninge.

– Det Ă€r tvĂ„ tuffa lag vi möter i kvalgruppen. Men för oss Ă€r det bara positivt. Vi kommer med en bra kĂ€nsla efter fem raka segrar och bara tvĂ„ inslĂ€ppta mĂ„l, sĂ€ger Maifs trĂ€nare Christer Persson.

Vad vet du om motstÄndarlagen?

–  Vi ska börja titta pĂ„ det. Men jag vet att Ytterhogdal har en del engelsmĂ€n och att Karlberg har ett ungt lag som drillas av journalisten Kalle Karlsson och Douglas Jacobsson, sĂ€ger Christer Persson.

I Maif spelade varken Valon Silka eller Ibrahim Koroma mot Aspudden. Men Maif hoppas att de ska vara kuranta till första kvalmatchen om tvÄ veckor.

Karta: Motala IP
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!