– Två unga spelare som kan vara på väg mot sitt genombrott, säger IFK Motalas klubbchef Pär Beckne.

Rasmus Kettunen, 20-årig anfallare från Sandviken och Elias Gillgren, 19-årig försvarare från Villa Lidköping, är båda klara för spel i IFK Motala kommande säsong. Båda har tränat med A-truppen i respektive "storklubb" och även gjort en del framträdande i elitserien.

– Rasmus hade det tungt i höstas då han blev övertränad, men säsongen före gjorde han tiotalet matcher med Sandvikens A-lag i elitserien och svenska cupen. Han har även spelat med finska U-landslaget och varit med i obeservationstruppen för deras A-landslag. Sedan har vi sett honom en hel del när vi mött Sandvikens P20-lag och det är en stor, stark anfallare med genombrottsstyrka och bra skridskoåkning, säger Pär Beckne.

Elias Gillgren värvas i sin tur till de bakre leden och har även han framträtt i det finska U-landslaget (har dubbla pass, svenskt och finskt). I VIlla Lidköping gjorde han sju framträdande i A-laget under den gångna säsongen.

– Både Elias och Rasmus är väldigt skolade spelare från stora klubbar och det känns väldigt bra att få hit båda två. Med våra resurser är det ju inte lätt att få en 28-årig etablerad spelare att flytta till Motala utan vi får titta på sådana här unga, intressanta killar, säger Beckne.

IFK-basen utesluter inte fler värvningar, men säger att trupplägget känns gott.

– Jag tycker att vi har fått ihop en ganska bra trupp redan nu, säger Beckne som parallellt jobbar med att göra klart med ledarstaben till kommande säsong.