Söderlund: "Vi siktar på lång säsong"

Motala AIF har ett sent nyförvärv till helgens division 3-start. En stor och stark tvåmetersback från Norrland ansluter.

Patrik Söderlund leder Motala AIF i vinterns division 3 som startar nu på söndag. Premiär borta mot Skillingaryd.

Patrik Söderlund leder Motala AIF i vinterns division 3 som startar nu på söndag. Premiär borta mot Skillingaryd.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2019-10-04 07:00

– Det blir bra konkurrens på backsidan, säger Maifs tränare Patrik Söderlund.

Nyförvärvet, som inte gjort någon match ännu, heter Henrik Frank och är 31 år. Han har fått jobb i Ödeshög och själv sökt sig till Maif. Frank är från Lycksele från början och kommer närmast från Norsjö i Skellefteå. Han har spelat i division 2 och division 3. MG/Arvidsjaur och Vännäs har han också spelat för.

– Han är välkommen, säger Patrik Söderlund.

Maif har 23 spelare i truppen och är bättre förberett jämfört med förra säsongen. Det finns mycket att öva på med bra träningsnärvaro. Ofta kan Maif ha fyra fulla femmor och ett par spelare extra på passen.

Tre träningsmatcher har spelats, övertidsseger mot Skillingaryd som laget möter i premiären borta på söndag, och två klara segrar mot division 4-laget Skärblacka.

– Vi tänker långsiktigt, men samtidigt vill vi ta så många poäng som möjligt. Vi kan välta alla lag och vi siktar på en lång säsong. Det känns skitkul just nu, säger Patrik Söderlund.

Övriga motståndare är Virserum, som väntar i hemmapremiären i Iverhallen 10 oktober, Lenhovda, Taif Löfstad, Rydaholm, Valdemarsvik och Åseda. Till premiären mot Skillingaryd har Maif tillgång till de flesta spelare, men inte Robin Jonsson som blivit pappa.

– Åseda är toppfavorit, Skillingaryd har bra fart och Virserum har föryngrat även om det finns gamla uvar kvar, säger Maiftränaren.

Efter en grundserie på 14 omgångar går lagen vidare till alltrean eller fortsättningstrean.

Karta: XL Bygg Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!