Det har varit en del turer sedan beskedet kom att VGIF:s damer drar sig ur division 1. För att se om det finns något intresse för att VGIF ska ta den division 3-plats, som Östergötlands fotbollsförbund erbjudit dem, så samlades VGIF:s styrelse och några av spelarna under tisdagskvällen.

– Det var några stycken som kom och så var det några som lämnade återbud för att de hade förhinder, säger VGIF:s ordförande Lars Ekström som berättar att det under mötet inte fattades några beslut.

– Men bland de som var på mötet så känns det att det finns en vilja. Så vi ska pejla läget och ringa runt till spelare nu under någon vecka så får vi stämma av sen igen, säger Ekström som menar att VGIF befinner sig i ett moment 22 då det är svårt att locka spelare utan att ha en tränare och lika svårt att göra klart med en tränare utan att ha spelare.

– Men det primära nu är att se om vi kan få ihop en trupp. De spelare som gått till Mjölby och Norrköping är ju förlorade. Men i övrigt har vi inte fått några besked och det kan ju vara så att det är lättare att spela i division 3.