Göthberg är tillbaka i Motala AIF

Rickard Göthberg var A-lagsmålvakt i Motala AIF i elva år. Nu till söderettan 2020 återvänder han till Maif som målvaktstränare.

Rickard Göthberg gjorde många säsonger i Motala AIF som målvakt, i både ettan och tvåan. Nu kommer han tilllbaka till klubben som målvaktstränare.

Rickard Göthberg gjorde många säsonger i Motala AIF som målvakt, i både ettan och tvåan. Nu kommer han tilllbaka till klubben som målvaktstränare.

Foto: Thomas Augustsson

Motala kommun2019-12-03 19:55

Rickard Göthberg slutade aktivt i Maif efter division 2-säsongen 2016. Efter det har han tillhört IFK Motala och Borens IK, men kommer nu tillbaka till Maif och efterträder därmed Magnus Helin på posten.

Det var Christer Persson, tränaren, som hörde av sig i höstas och Göthberg har gjort några träningar sedan dess. Nu har han skrivit ett ettårskontrakt. Han ska jobba med framför allt Oliver Bergman och Alvin Gamelius, duon som spelade i år i tvåan.

– Nu gäller det att få in rätt folk på rätt plats. Det är ett stort steg och vi behöver få in förstärkningar. Det gäller att trimma truppen, säger Rickard Göthberg.

Målvaktstränaren har jobbat med Boren i år, Boren som vann fyran och gick upp i trean. Så här säger han till Maifs Facebooksida om återkomsten: ”Det ska bli väldigt roligt att få komma tillbaka till Maif men i en annan roll denna gång. Det känns verkligen som att Maif har någonting riktigt bra på gång när det gäller organisation och ledning nu och det är kul att få ingå i det projektet".

Tränare Christer Persson: 
”Rickard kommer både med sin kompetens runt målvaktsrollen och sitt ledarskap komplettera tränarstaben på ett bra sätt. Självklart även kul att få tillbaka en gammal Maifare".

Motala AIF börjar försäsongsträningen inför söderettan om någon vecka. Det blir några pass i december innan laddningen startar på allvar i januari. I februari börjar sedan träningsmatcherna där Maif inleder mot Mjölby AI.

Karta: Motala IP
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!