Lindgren till Vättern bike games

Det är fokus på bredd i år, men ändå finns en hel del stjärnstatus på tredje Vättern bike games som körs i Bondebacka på lördagen.

Emil Lindgren, svensk mästare i långlopps-MTB när det avgjordes i Motala 2017 och 2018 genom 1572 challenge, kommer tillbaka till Motala när Vättern bike games körs i Bondebacka på lördagen.

Emil Lindgren, svensk mästare i långlopps-MTB när det avgjordes i Motala 2017 och 2018 genom 1572 challenge, kommer tillbaka till Motala när Vättern bike games körs i Bondebacka på lördagen.

Foto: Jens Bollius

MTB2019-09-12 18:30

Emil Lindgren, nybliven vinnare av Cykelvasan, och skidprofilen Robin Bryntesson kommer båda för att vara med i MTB-lagtävlingen Team Challenge där antalet lag nästan fördubblats sedan förra året. 

Inför Vättern bike games kan arrangörerna presentera några av de mest kända namnen i landet, i respektive grenar. 

–  Lagstafetten är en unik tävlingsform och vi har etablerat oss i MTB-kretsarna, säger Andreas Andersson, marknadskoordinator på Vätternrundan, i ett pressmeddelande. 

–  Det är jätteroligt att eliten kommer och att vanliga motionärer får en sällsynt chans att mäta sig med dem i spåret. 

Klockan 07 på lördagen står en av Sveriges mest kända MTB-cyklister, Emil Lindgren, på startlinjen i 12-timmarsloppet. Han kör tillsammans med skidlegendaren Robin Bryntesson i laget Sockertoppen. Emil har just prickat av segern i Cykelvasan och är i högform. Som många kommer ihåg vann han lång-SM i Motala två gånger om när SM kördes på orten.

–  Jag vet inte riktigt i vilket av sina fem lag Robin vill använda mig, jag har sagt att jag är tillgänglig för allt. Vill han att vi ska försöka vinna så kör jag för det och vill han att jag ska vara med i något av de lag som kör lite långsammare så är jag det. Stafett är en jätterolig tävlingsform och det är kul att vara med i gänget. Att man kliver ut och gör sina varv då och då är mest bonus, säger Emil Lindgren. 

Att hålla koll på i lagtävlingen är även Jesper Dahlström, vinnare av Cykelvasan 2011 och 2012. 

Karta: Bondebacka
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!