Golfens dag arrangeras på golfklubbar runt om i landet under lördagen. Men inte alla golfklubbar har så mycket att fira som Vadstena GK.

För under lördagen ska de dels fira att klubben i år fyller 60 år. Men de ska också fira att de av Östergötlands golfförbund blivit utsedda till årets golfklubb i Östergötland 2016.

– Vi har gjort flera satsningar som gjort att vi fått den utmärkelsen. Vi har rustat klubbhus, shop och skapat en stor grästee vid vår driving-range. Sen när det gäller själva banan så har vi gjort många förändringar som ska påskynda spelet, säger Vadstena GK:s ordförande KG Broman som rustat för ett rejält firande under lördagen.

– På förmiddagen har vi arrangemang för allmänheten. Sen på eftermiddagen har vi en tävling bara för medlemmarna. Sen blir grillbuffé på kvällen och det blir också 60 års-firandet, säger Broman som stolt påpekar att Vadstena GK sticker ut på en annan punkt i Golfsverige.

– Förbundet har ju vision 50/50. Alltså att det ska vara lika många killar som tjejer som spelar golf. Och på juniorsidan har vi nu ökat så mycket så att flickkullen nu är större än killarnas. Där är vi unika i Sverige, säger Broman som menar att Vadstena GK är en synnerligen välmående 60-åring.

Att de utsetts till årets golfklubb 2016 menar banchefen Mats Bergmar inte fått dem att nöja sig med att hålla den nivån.

– Vi är ännu bättre i år och det är för att vi jobbar som en helhet. Vi har en entreprenör som driver shopen och en som driver restaurangen. Sen jobbar jag med banan och det andra och det är för vi ser till att få ihop det tillsammans som det har blivit så här bra, säger Bergmar.