Frågor:

1 Samsyn Östergötland ska underlätta dubblering för ungdomar. Bra idé?

2 Playoff väntar, går Sverige till fotbolls-VM?

3 Vad händer i helgen?

Alexander Magnusson Glaad, fotbollsspelare, IFK Motala:

Dubblering är det bästa

Ja, det är en bra idé. Jag tycker att det är det bästa att hålla på med flera idrotter, både för lekfriheten och även träningsmässigt eftersom olika sporter jobbar olika. Till 15 år borde man kunna dubblera, åtminstone med en vinter- och en sommarsport. Många ungdomar slutar och håller inte ens på med en sport, så det ökar möjligheterna att hålla på med flera.

Tror Italien blir för svårt

Nej, efter tisdagens insats mot Nederländerna tror jag inte att Sverige går till VM. Svårt att förstå inställningen där man bara ställde sig och slog bort bollen. Det var inte likt laget. Annars var insatsen att bli tvåa i gruppen imponerande. Jättesvårt motstånd i playoff, hoppas på Danmark men de blir revanschsugna. Jag tror det blir Italien och då får Sverige svårt.

Äntligen en ledig helg

Jag ska bara ta det lugnt. Det har varit mycket med både jobbet och fotbollen och äntligen har jag en helt ledig helg. Det blir att se favoritlaget Manchester United på lördag, mot Liverpool. Ser bra ut för United. Men Maif lockar också, matchen mot Rynninge. Jag såg Maif mot Sleipner på tv och det var verkligen imponerande att se lagets spel.

Kristoffer Österberg, fotbollstränare, Vadstena GIF:

Ja, fler sporter är bra

Ja, absolut. Ungdomar måste få chansen att hålla på med flera sporter och prova på olika saker. Till slut måste man alltid välja, särskilt om man håller på med två sporter samma säsong. Men det är bra att dubblera, det vet jag själv. Jag höll alltid på med fotboll till den var slut och ishockey till den var slut. Så blev det lika för båda.

Jag hoppas på Danmark

Jag hoppas att vi får möta Danmark, det vore roligt att slå ut dem. Annars vet jag inte om det finns något drömmotstånd. Alla lag är tuffa och man blev ju lite orolig efter insatsen mot Nederländerna senast. Jag tror att Sverige fixar det, men då tippar jag med hjärtat. Vi har pratat om att åka på VM, även om Ryssland inte lockar jättemycket. Kanske nån match.

Blir United mot Liverpool

Det blir Manchester United mot Liverpool på lördag på tv, jag håller ju på United. Sedan blir det två olika barnkalas på söndag. Det blir full fart. Jag har genomgått en knäoperation och spelar inte ishockey längre. Men senare i vinter hoppas jag spela lite med Wetterns oldboyslag. Om vi fortsätter träna VGIF får vi se, har inte fått någon riktig förfrågan än.

Jens Bollius, sportjournalist, MVT:

Dubblerarna är de största

Ja, det är en bra satsning av förbunden att sätta ljus på frågan. Dock ska inget vara tvingande. Vill ungdomar spela fotboll på vintern och vara med i hockeyskolor på sommaren ska ingen hindras. Men som ett underlag för samarbete och diskussion kring vad som är bäst för unga är det bra. Vuxna dubblerare är alltid hjältar för mig i den lokala idrotten.

Det är ett 50/50-läge

Först är jag imponerad av Sveriges andraplats. Överbetyg till Jannes landslag att komma före Nederländerna. Det är en bra prestation genomgående. I playoffet är det 50/50, det får bli hjärtats tips om jag tro på Sverige i VM. Mer exakt är chanserna 60/40 mot Danmark, 50/50 mot Schweiz och Kroatien och 30/70 mot Italien. Hoppas det blir Kroatien.

Ska vara pling i rutan

Det blir en hektisk arbetshelg, men massor på jobbschemat i stort och smått. Jag ska på Maif på lördagen och vara pling i rutan i vår tv-sändning från Kumla-Sleipner. Maif kan vid seger mot Rynninge hjälpa Sleipner till kval. I övrigt ser jag fram emot VHF:s damer hemma och Solfjäderns herrar hemma, plus en stor danstävling i Motala sporthall på lördagen.