Solfjäderstaden inledde 2018 med att ta två viktiga poäng i kampen runt nedflyttningsstrecket i förra helgens bortamatch mot Älvsjö.

– Riktigt bra match. I fem-fem spelet överglänste vi dem och vann det med 6–2. Man kan säga att vi har inlett den andra halvan av serien bättre än den första. Då tog vi en poäng på de två första matcherna. Nu har vi tagit tre och är obesegrade under ordinarie tid, säger tränaren Kristofer Vestergaard som nu ser fram mot ytterligare en oerhört viktig match i kampen kring det förhatliga strecket.

För på söndag eftermiddag gästas Solfjäderstaden av nästjumbon Balrog.

– Ett riktigt roligt och klassiskt lag som förstärkt upp med legendaren Kim Callin som är född 1974. Men där har vi kontrat med att plocka in Daniel Schelin och Jonas Bjurström som väl nästan är i samma ålder, säger Vestergaard som dock inte plockar in de båda för att få in mer rutin i laget.

Utan för att få ihop fullt manskap.

– Vi är ju jätteskadedrabbade. Mot Älvsjö hade vi sex spelare borta och där fick vi också Christoffer Jonsson och John Fransson skadade. Så vi kontaktade dem för hjälpa till när det krisar. Vi måste ju kunna ställa ett lag på plan, säger Solfjädertränaren som trots den långa skadelistan är optimistisk inför matchen mot det forna storlaget Balrog.

– Formationen med Marcus Sjöholm, Hampus Karlsson, Joel Hermansson, Mattias Hjalmarson och Didrik Karlsson är ju intakt och de var ju lysande senast. Jag hoppas att de kan fortsätta vara så bra och att de andra kan kliva fram och överraska, säger Vestergaard.