– Det gick lugnt till med allt. Allt var i enighet, säger Roger Månsson, ordföranden.

Månsson omvaldes på ytterligare ett år på posten. Kvar i styrelsen är även sekreteraren Jenny Frank och ledamöterna Alf Jansson och Leif Johansson.

Leif Johansson kommer att ta över vd-rollen i Piraterna Speedway AB, efter Roger Månsson. När den rockaden gick att göra valde Månsson att ställa upp för omval.

De tre nya i styrelsen är nu ledamöterna Sandra Woss, i fjol bland annat värdinna i den nya loungen, tävlingsledaren Jimmy Bengtsson och Ulf Gunnarsson.

– Det är väldigt roligt att vi har två tjejer i styrelsen. Det ska bli spännande att se vad vi kan uträtta. Alla tre nya kommer att tillföra mycket nytt, säger Roger Månsson.

I föreningen Piraterna blev det plus det gångna året, en vinst på 32 000 kronor. Även i bolaget blev det plus, men det redovisas inte nu.

Underhållningen på årsmötet stod trollerifamiljen Staaf, SM-aktuella alla fyra, från Nykyrka för.

– Väldigt duktiga. Det var kul att se, beskriver ordföranden.

Nu vidtar utbildning av funktionärer under våren och sedan är det fokus på träningsmatcherna mot Lejonen, 18 april i Motala och 25 april i Gislaved.

– 500-600 personer hoppas vi på till hemmamatchen, säger Piratkanslisten Janne Eklöf.

Två pris delades ut på årsmötet. Nisse Thörnqvists minnespris delade Staffan Lewenhagen ut till Rune Jansson och kamratpriset delade Janne Eklöf ut till eldsjälen Robin Renström.

Elitserien startar för Piraterna med hemmamatch mot Dackarna den 9 maj.

– SM-guld är det som gäller, haha. Vi har ett spännande lag. På papperet är det nog det bästa vi haft som jag har sett. Men alla ska vara hela och friska också, de ska ju köra en del innan vi ens har börjat, funderar Janne Eklöf.