Osby passerade Maif i tabellens bottenstrid efter segern med 4–3 (2–0, 2–2, 0–1).

– En bra kamp, men vi slarvar för mycket, kommenterar Maifs tränare Jimmy Komulainen.

Någon som utmärkte sig?

– Nej, vi vinner som ett lag och förlorar som ett lag, säger tränaren.

Alla tre östimporterna kunde debutera för Motala AIF i fortsättningstvåan på onsdagskvällen.Strax efter fyra i bussen på väg ned till bortamatchen mot Osby i norra Skåne blev det klart även med backen Vladislav Belsky, från den vitryska klubb han varit senast i.

Belsky gick ut och spelade mot Osby, liksom forwarden Ivan Dunajev, vitryske spelaren som varit i Borås och Norge tidigare, samt Jevgenij Palenga, backen från Chabarovsk i östra Ryssland nära kinesiska gränsen.

Belsky var den som presterade bäst av nyförvärven, Dunajev och Palenga var lite ringrostiga.

De nya spelarnas intåg betyder att Maifs tränare Jimmy Komulainen får ändra sin filosofi från i somras, om att bara prata svenska i omklädningsrummet.

– Ja, nu är det 70/30 i svenska/engelska, säger tränaren.

Det var stormigt väder över syd-Sverige på onsdagen och Maif fick ställa in sitt matstopp för att ta sig ned till Skåne. Det gick långsammare och det blev mat i bussen.

– Vi kom i tid ändå, busschauffören gjorde en jättebra insats, säger Jimmy Komulainen.

Matchen var en streckmatch kring det nedre kvalstrecket där det stod viktiga poäng på spel. Maif kammade noll i omstarten i söndags när det blev 0–1 hemma mot Alvesta.

Osby låg precis under strecket och tog ledningen med både 1–0 och 2–0 i första perioden efter mål av Lars Foder och Oliver Nilsson. Även 3–0 kom i andra perioden genom Antti Hirsimäki.

Maif gjorde två reduceringar, 1–3 genom Robin Jonsson och 2–3 genom debuterande Vladislav Belsky. Men Osby sköt 4–2 genom Lukas Björnsson, vilket var ställningen efter två perioder.

I tredje perioden fick Maif in en 3–4-puck ur en tilltrasslad situation när målvakten Simon Zurawski tagits ut och det satsats på en extra utespelare.

Men närmare än så kom inte Maif.

222 personer såg matchen.

Maif har nu en ny långresa till Skåne på söndag då Jonstorp är värd för match, Jonstorp som ligger utanför Ängelholm på Kullahalvön.

Just nu ligger Maif lite risigt till i botten av tabellen.

Mer Maif: Tranåsbacken Todd Graham från Australien kommer inte att lånas in mer till Maif. Han spelar nu för Boro/Vetlanda i alltvåan.