Logga in

Årets Motalaförebild

Vem tycker du ska bli Årets Motalaförebild?

Motala Under Motalagalan den 9 november kommer MVT att dela ut priset Årets Motalaförebild. Utmärkelsen ska gå till en person som gör något särskilt för staden och dess invånare eller sätter Motala på kartan. Röstningen är nu avslutad.

Nedan ser ni de tre personer som är nominerade. Det går inte längre att rösta.

Pär Beckne, klubbchef för IFK Motala-bandyn, har ett stort hjärta för sin förening. Han brinner inte minst för barn- och ungdomsverksamheten, som är oerhört viktig för återväxten i klubben, och han är aktiv i de flesta sammanhang.  Satsningar som skridskofritids, som gör det möjligt för alla barn att testa bandy är, en av många saker som han jobbat mycket för. Pär Beckne gör en insats som  är till glädje för många Motalabor.

Therese Lundqvist ligger bakom Julänglar i Motala, en insamling som började 2016 och som bygger på tanken att alla förtjänar en julklapp eller en julmiddag, även de som har det ekonomiskt svårt. I fjol gav insamlingen nästan 120 000 kronor och 358 personer, både unga och gamla, fick hjälp. Och nu har arbetet inför kommande jul börjat. Therese visar ett stort engagemang och gör en beundransvärd ideell insats som gör henne till en sann förebild.

Sira Jokinen Lisse har tagit Världens mammor från ett konstprojekt till en kvinnorörelse för demokrati med deltagare från många länder och kulturer. Det handlar om att skapa ett forum där man sysslar med allt ifrån konstnärliga uttryck till språkinlärning och kunskapsutflykter för kvinnor från olika delar av världen. Världens mammor började i Motala och har spridit sig till flera städer och fått uppmärksamhet över hela landet.