Debatt De socialdemokratiska riksdagsledamöterna Theresa Carvalho och Mattias Ottosson upprörs, i ett öppet brev till moderaten Betty Malmberg, över att hennes parti äntligen förstått att de som folkvalda behöver samtala med samtliga politiker, för att få igenom sin politik. De är upprörda över att moderaterna härmed har för avsikt att respektera folkviljan och behandla samtliga folkvalda lika.

Som så kallade ”exempel på rasism” inom SD nämner skribenterna bland annat en chattkonversation med en numera utesluten partimedlem. Vad de medvetet inte nämner är att chattkonversationen återger en reaktion på bestialiska mördare som bränner andra människor, av samma hudfärg, levande. Min upprördhet över detta skulle alltså, enligt skribenterna, vara ett tecken på att jag skulle ha en hemsk människosyn med rasistiska åsikter. Ganska otroligt, inte minst med tanke på att merparten av mina närmsta vänner ursprungligen kommer från andra länder och att jag dessutom har ett långt engagemang för mänskliga rättigheter bakom mig.

Skribenterna fortsätter likaså att anklaga SD för att ha släppt in en person på vårt riksdagskansli som klassats som säkerhetshot. De nämner inte att SD, delvis med hjälp från SÄPO, har riksdagens hårdaste granskning av våra anställda, eller att personen i fråga varit känd för att kritisera just den ryska regim han anklagats stödja. Att anklagelserna kommer från ett parti som nyligen öppnat en av Sveriges hamnar för Ryssland är minst sagt häpnadsväckande.

I artikeln tar man även upp mina tidigare civilrättsliga förtalsdomar. En av dessa domar skedde som följd av att en utomståendes kommentar inte tagits bort, vilket jag ansetts ansvara för. En annan för att jag anklagat en person för att vara på plats vid en tillställning som vederbörande sägs ha arrangerat. I detta sammanhang skulle jag se Socialdemokraternas egna desinformativa och grovt förvrängda artikel som ett betydligt värre övertramp.

Den S-ledda regeringen har slussat iväg svenska skattemedel till förtryckande regimer, och samarbetar med hårdföra totalitära krafter i hela världen. I Sverige samarbetar de likaså på flera håll med Vänsterpartiet, som för inte alls så länge sedan öppet hyllade kommunismen och därav även dess fruktansvärda brott mot mänskligheten.

Socialdemokraterna är idag öppna för, och samarbetar med såväl intoleranta som odemokratiska partier. Det borde inte vara mycket begärt att de rannsakar sig själva innan de anklagar Sveriges kanske snabbast växande folkrörelse för extremism. Någon form av moral måste det ändå finnas i Socialdemokraternas retorik.