Insändare Jag tycker att det ska byggas en fritidsgård uppe på Ekön. Det finns fritidsgårdar i både Charlottenborg och på Väster så ungdomarna där kan gå dit men vart ska de som bor på Ekön ta vägen? Fritidsgårdar är bra för ungdomar att vara på, de kan hänga där, lära känna varandra och hitta på gemensamma saker. Jag tror även att risken för konflikter minskar om man är på ”hemmaplan” för där känner man varandra bättre än om man skulle åka till andra områden.

Att inte ha en fritidsgård kan leda till många negativa saker som bråk och slagsmål, och kriminalitet. För om ungdomar och barn inte har någonstans att vara så händer det att de träffas ute och sedan gör de saker som de tycker är ”roligt” till exempel vandalism. Ungdomarna kan också värvas till olika gäng och grupper. Det ungdomar verkligen behöver är ett gemensamt ställe där alla kan hänga.

Att ha en fritidsgård däremot kan leda till mycket positiva saker. Fritidsledarna kan bidra med bra saker, de kan påverka ungdomarna att delta i aktiviteter och de kan fixa små utflykter, de kan bland annat pusha ungdomarna att satsa på skolan. Jag säger inte att dumheter som barn och ungdomar håller på med kommer att sluta helt och hållet, men kan det ”rädda” åtminstone några barn/ungdomar så är det värt det. För i själva verket så tror jag inte att ungdomar skulle komma in i kriminalitet om någon hade visat dem en bättre väg och att det finns andra alternativ.

Jag skriver den här insändaren både av egen erfarenhet och utifrån vad ungdomar i min omgivning tycker. Så jag tycker att ni ska satsa mer på Ekön och ta mer hänsyn till barnen och ungdomarna där. Det kanske kostar för kommunen nu men jag lovar att det kommer löna sig i längden. Så tänk långsiktigt och ordna en fritidsgård!